PROJEKT ECOOL-TOUR

Print

Program prekogranične suradnje Interreg Slovenija – Hrvatska ima za cilj promicanje održivog, sigurnog i vitalnog graničnog područja te poticanje pametnih pristupa očuvanja, mobilizacije i upravljanja prirodnim i kulturnim bogatstvima za dobrobit ljudi koji žive i rade ili samo posjećuju programsko područje.

Uspješan regionalni i pogranični razvoj cilj je programa europske teritorijalne suradnje koji doprinose i integracijskom procesu unutar EU i izgradnji europskog identiteta.

ECool-Tour1a

Projekt ECooL-Tour je ukupno vrijedan 829.360,00 EUR, od čega sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj pokrivaju 85% prihvatljivih troškova. LAG Međimurski doli i bregi uz ACT grupu je partner na projektu sa hrvatske strane, dok sa slovenske strane partneri su CAAP (Center alternativne in avtonomne produkcije, socjalno podjetje), dok je vodeći partner MOZAIK, društvo za socijalno vključenost.

ECool-Tour2a

Projekt će trajati 30 mjeseci (od 1.7.2017.), a u tom razdoblju će slovenski i hrvatski partneri provesti niz zajedničkih aktivnosti kojima će se u pograničnom području povezati postojeće inicijative na području održivog turizma i oblikovati model suradnje pri kreiranju ponude turističkih proizvoda područja, a koji uključuju prirodnu i kulturnu baštinu.

ECool-Tour3a

Na temelju aktiviranja i valorizacije raspoloživih prirodnih i kulturnih vrijednosti osnažit će se ponuda održivog turizma, poticati poduzetnička aktivnost i gospodarska suradnju, poboljšati učinkovitost i aktivirati lokalno stanovništvo u očuvanju i održivom korištenju lokalnih resursa.

ECool-Tour4a

Vezane novosti