Završni sastanak na prekograničnom projektu ECooL-Tour

Utorak, 3. prosinca 2019. | Novosti iz LAG-a

U petak, 29. studenog 2019. godine, održan je završni sastanak partnerstva na prekograničnom projektu EcooL-Tour, Interreg Slovenija – Hrvatska. Projekt ukupno traje 30 mjeseci (od 1.7.2017.), a u tom razdoblju partneri su promicali održivo, sigurno i vitalno granično područje te poticali pametan pristup očuvanja, mobilizacije i upravljanja prirodnim i kulturnim bogatstvima za dobrobit ljudi koji žive i rade ili samo posjećuju programsko područje.

Projekt ECooL-Tour je ukupno vrijedan 829.360,00 EUR, od čega sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj pokrivaju 85% prihvatljivih troškova. LAG Međimurski doli i bregi uz ACT Grupu je partner na projektu sa hrvatske strane, dok su sa slovenske strane partneri CAAP (Center alternativne in avtonomne produkcije, socjalno podjetje), a vodeći je partner MOZAIK, društvo za socijalno vključenost, so.p.

Na početku sastanka pozdravni govor održali su Goran Miloševič, direktor Eko socialne kmetije Korenika i Tatjana Škrilec ispred Mozaik, koja je prisutnima predstavila ciljeve i rezultate projekta. U nastavku sastanka, Lili Miloševič, Mozaik, predstavila je rezultate, odnosno prezentirala novo razvijene turističke module i usluge u Pomurju, dok je Andreja Kuhar iz Združenja CAAP prezentirala novo razvijene turističke module i usluge u Podravju. Novo razvijene turističke module i usluge u Međimurju i Varaždinskoj županiji predstavio je Ivan Blažon ispred ACT Grupe, a Sanja Krištofić, predsjednica Lokalne akcijske grupe Međimurski doli i bregi predstavila je novo razvijene turističke module i usluge u Međimurju.

Andreja Kuhar, CAAP, prezentirala je web stranicu i aplikaciju koju su partneri razvili kao zajednički prekogranični turistički produkt. Stranica je namijenjena promociji i prodaji zajedničkog produkta, promociji pojedinih modula zajedničkog produkta i promociji pojedinih članova mreže. Web stranica i aplikacija su izrađene u 4 jezika – slovenski, hrvatski, engleski  i njemački te su obogaćene fotografijama koje predstavljaju zajednički proizvod i pojedine module.

Ovaj projekt sufinanciraju Europska unija putem Europskog fonda za regionalni razvoj te Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izražene u ovom dokumentu isključiva su odgovornost LAG-a Međimurski doli i bregi.

Arhiva

Kategorije objava