Održane edukacije iz područja turizma u sklopu projekta ECool-Tour

Ponedjeljak, 1. srpnja 2019. | Novosti iz LAG-a

U adrenalinskom centru Accredo u Zasadbregu održane su edukacije iz područja turizma koje je organizirao LAG Međimurski doli i bregi kao jednu od aktivnosti prekograničnog projekta ECool – Tour, SLO-HR81, INTERREG V-A SI-HR.

U programu trodnevnih radionica namijenjene lokalnim i regionalnim dionicima turizma, obrađivala se tematika vezana uz: održivi razvoj u turizmu, osmišljavanje novih turističkih proizvoda i usluga u ruralnom turizmu, menadžment malih i srednjih turističkih subjekata te marketing u turizmu. 

Interaktivne radionice vodili su, renomirani predavači i znalci iz tog područja, Branimir Blajić, generalni menadžer Visoke škole Aspira, i Rudi Grula voditelj ureda Turističke zajednice Međimurske županije. 

Edukacije su obuhvatile ekološki, obrazovni i kulturni turizam, detektiralo se postojeće stanje u Međimurju i Hrvatskoj, iznijeli podaci o novim trendovima i potrebama korisnika usluga, stavljen je naglasak na održivi turizam i bogatstvo raznolikosti kulturne i prirodne ponude.

Polaznici radionica aktivno su sudjelovali u praktičnim radionicama na kojima su iznijeta pojedinačna viđenja i potrebe te brojne ideje i konkretne kreacije turističkih proizvoda i usluga. 

Iskazana je potreba za češćom razmjenom znanja, iskustva i ideja, različitih dionika, a sve u svrhu poboljšanja i napredovanja pružatelja usluga, stvaranja novih usluga i veće kvalitete u ponudi turističkih proizvoda u Međimurju.

Lokalna akcijska grupa Međimurski doli i bregi jedan je od partnera u projektu E-Cool Tour, u kojem sudjeluju Društvo za socijalnu vključenost MOZAIK iz Murske Sobote, koji je vodeći partner u projektu, te CAAP – Center za alternativne in avtonomne produkcije iz Maribora, sa slovenske strane, te ACT grupa iz Čakovca.

 

 

 

 

 

Ovaj projekt sufinanciraju Europska unija putem Europskog fonda za regionalni razvoj te Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izražena u ovom dokumentu isključiva su odgovornost LAG-a Međimurski doli i bregi.

 

Arhiva

Kategorije objava