POP-UP ruralni društveno-inovativni hubovi

 

Projekt POP-UP ruralni društveno-inovativni hubovi odobren je u okviru Otvorenog poziva ”Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja”, koji je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.194.848,89 HRK, uz stopu sufinanciranja od 100%. Sredstvima Europskog socijalnog fonda sufinancirano je 85% ukupnih prihvatljivih troškova (1.015.621,56 HRK), a 15% sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. LAG Međimurski doli i bregi nositelj je projekta, dok su ostali partneri ACT grupa iz Čakovca, Veleučilište VERN iz Zagreba, Visoko gospodarsko učilište iz Križevaca, Fakultet organizacije i informatike Varaždin, te LAG Škoji sa Hvara. Projekt je s provođenjem započeo 19. ožujka 2018. godine, a provodit će se 24 mjeseci, tj. do 18. ožujka 2020.

Provedbom projekta poticat će se razvoj lokalnih ruralnih zajednica kroz pokretanje društveno-inovativnih održivih mikro-poduzetničkih aktivnosti korištenjem lokalnih resursa s ciljem pokretanja lokalne ekonomije i zaustavljanja migracije iz ruralnih u urbane krajeve. Razvijat će se održivo partnerstvo visokoškolskih ustanova i organizacija civilnog društva, a visokoškolske ustanove će se poticati da postanu aktivni dionik ruralnog razvoja.

Ujedno će se i ojačati kapaciteti organizacija civilnog društva, ali i studenata, koji će kroz razvijenu metodologiju pop-up ruralnih društveno-inovativnih hubova, kao modela društveno korisnog učenja, poticati održive razvojne aktivnosti u odabranim lokalnim zajednicama, u ovom slučaju Općini Štrigova i Općini Mala Subotica u Međimurskoj županiji i na otoku Visu u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Projekt je sufinancirala Europska unija sredstvima Europskog socijalnog fonda, te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost LAG-a Međimurski doli i bregi.

 

Vezane novosti