U Nedelišću održan sastanak partnera na projektu POP-UP Ruralni hubovi

Ponedjeljak, 8. srpnja 2019. | Novosti iz LAG-a

U uredu LAG-a Međimurski doli i bregi 05. srpnja 2019. u Nedelišću održan je 6. kvartalni sastanak partnerskog konzorcija projekta POP-UP Ruralni društveno-inovativni hubovi, koji je s provođenjem počeo 19. ožujka 2018. Na sastanku su sudjelovali predstavnici svih partnera: LAG Međimurski doli i bregi, ACT grupe iz Čakovca, Veleučilišta VERN iz Zagreba, Visokog gospodarskog učilišta iz Križevaca, Fakulteta organizacije i informatike iz Varaždina te LAG Škoji iz Visa koji je bio prisutan preko Skype-a.

Prisutne je na početku predstavila predsjednica LAG-a Sanja Krištofić. Predstavljen je izvještaj o provedbi projekta u 5. tromjesečju, te su definirane aktivnosti, troškovnik i zaduženja partnera u 5. tromjesečju. Također je vođena rasprava oko provedbe aktivnosti, troškova i zaduženja u 6. tromjesečju.

Projekt POP-UP Ruralni društveno-inovativni hubovi je prijavljen u okviru Otvorenog poziva ”Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja”, koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda, a vrijedan je 1.194.848,89 HRK.

Provedbom projekta ojačat će se kapaciteti organizacija civilnog društva, ali i studenata, koji će kroz razvijenu metodologiju pop-up ruralnih društveno – inovativnih hubova, kao modela društveno korisnog učenja, te mentorske programe, poticati održive razvojne aktivnosti u odabranim lokalnim zajednicama, u ovom slučaju Općini Štrigova i Općini Mala Subotica u Međimurskoj županiji i na otoku Visu u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

 

Arhiva

Kategorije objava