U Varaždinu održan sastanak partnera na projektu POP-UP Ruralni hubovi

Ponedjeljak, 27. siječnja 2020. | Novosti iz LAG-a

Na Fakultetu organizacije i informatike 24. siječnja 2020. u Varaždinu održan je 8. kvartalni sastanak partnerskog konzorcija projekta POP-UP Ruralni društveno-inovativni hubovi, koji je s provođenjem počeo 19. ožujka 2018. Na sastanku su sudjelovali predstavnici svih partnera: LAG Međimurski doli i bregi, ACT grupe iz Čakovca, Veleučilišta VERN iz Zagreba, Visokog gospodarskog učilišta iz Križevaca, Fakulteta organizacije i informatike iz Varaždina te LAG Škoji iz Visa koji je bio prisutan preko Skype-a. Nakon sastanka u sklopu projekta POP-UP ruralni društveno-inovativni hubovi, održana je radionica na temu “Zajednice prakse u poduzetništvu” koja se također održavala na Fakultetu organizacije i informatike.

Prisutne je na početku predstavio voditelj projekta Ivan Sever. Predstavljen je izvještaj o provedbi projekta u 7. tromjesečju, te su definirane aktivnosti, troškovnik i zaduženja partnera u 7. tromjesečju. Također je vođena rasprava oko provedbe aktivnosti, troškova i zaduženja u 8. tromjesečju.

Projekt POP-UP Ruralni društveno-inovativni hubovi je prijavljen u okviru Otvorenog poziva ”Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja”, koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda, a vrijedan je 1.194.848,89 HRK.

Provedbom projekta ojačat će se kapaciteti organizacija civilnog društva, ali i studenata, koji će kroz razvijenu metodologiju pop-up ruralnih društveno – inovativnih hubova, kao modela društveno korisnog učenja, te mentorske programe, poticati održive razvojne aktivnosti u odabranim lokalnim zajednicama, u ovom slučaju Gradu Mursko Središće  i Općini Sveti Martin na Muri u Međimurskoj županiji i na otoku Visu u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Arhiva

Kategorije objava