U Zagrebu održan sastanak partnera na projektu POP-UP Ruralni hubovi

Ponedjeljak, 15. travnja 2019. | Novosti iz LAG-a

U prostorijama Veleučilišta VERN 12. travnja 2019. u Zagrebu održan je 5. kvartalni sastanak partnerskog konzorcija projekta POP-UP Ruralni društveno-inovativni hubovi, koji je s provođenjem počeo 19. ožujka 2018. Na sastanku su sudjelovali predstavnici svih partnera: LAG-a Međimurski doli i bregi, ACT Grupe iz Čakovca, Veleučilišta VERN iz Zagreba, Visokog gospodarskog učilišta iz Križevaca, Fakulteta organizacije i informatike iz Varaždina i LAG-a Škoji iz Visa.

Prisutne je na početku pozdravila prodekanica VERN-a Stana Odak Krasić koja je ukratko predstavila Visoku školu za ekonomiju poduzetništva. Predstavljen je Izvještaj o provedbi projekta  u 4. tromjesečju, te su definirane aktivnosti, troškovnik i zaduženja partnera u 4. tromjesečju. Također je vođena rasprava oko provedbe aktivnosti, troškova i zaduženja u 5. tromjesečju.

Nakon održanog sastanaka, sudionici su obišli BIZKoshnicu, boutique coworking prostor u centru Zagreba kojim radi na poticanju poduzetništva edukacijama, savjetovanjem, mentorskom podrškom i svom potrebnom uredskom i komunikacijskom infrastrukturom.

Sastanku su prisustvovali studenti VERN-a, kojima je predstavljen izvještaj o održavanju hubova u Maloj Subotici i Štrigovi te su članovi partnerskog konzorcija predstavili svoja iskustva i dojmove sa testiranja hubova u Međimurju kako bi ih što bolje pripremili za testiranje na Visu u kasnijoj fazi projekta.

Projekt POP-UP Ruralni društveno-inovativni hubovi je prijavljen u okviru Otvorenog poziva ”Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja”, koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda, a vrijedan je 1.194.848,89 HRK.

Provedbom projekta razvijat će se održivo partnerstvo visokoškolskih ustanova i organizacija civilnog društva, zahvaljujući kojemu studenti dobiti praktična znanja i vještine za rješavanje konkretnih društvenih problema u lokalnim zajednicama, a potaknut će i visokoškolske ustanove da postanu aktivni dionik ruralnog razvoja. Ujedno će se i ojačati kapaciteti organizacija civilnog društva, ali i studenata, koji će kroz razvijenu metodologiju pop-up ruralnih društveno – inovativnih hubova, kao modela društveno korisnog učenja, te mentorske programe, poticati održive razvojne aktivnosti u odabranim lokalnim zajednicama, u ovom slučaju Općini Štrigova i Općini Mala Subotica u Međimurskoj županiji i na otoku Visu u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost LAG-a Međimurski doli i bregi.

 

Arhiva

Kategorije objava