POP-UP ruralni hubovi održani u Murskom Središće i Svetom Martinu na Muri

LAG Međimurski doli i bregi je u suradnji s Općinom Mursko Središće i Općinom Sveti Martin na Muri organizirao ruralni hub za nositelje razvojnih ideja i inicijativa u sklopu projekta POP-UP ruralno društveno – inovativni hubovi. Dvodnevni mobilni hub održan je 13. studenog 2019. u Turističko informativnom centru u Murskom Središću i 14. studenog 2019. u Kongresnoj dvorani u Svetom Martinu na Muri. Tijekom dva radna dana timovi studenata i stručnjaka pomagali su zainteresiranim nositeljima razvojnih inicijativa i projekata iz lokalne zajednice u pokretanju ili razvoju poduzetničkih ideja.

Prijavom svoje ideje/inicijative/poduzetničkog pothvata prijavljeni su dobili znanje, iskustvo, podršku u razvoju. Prijavitelji su bili predstavnici OPG-ova, poduzetnici i predstavnici udruga koji će svoje poduzetničke ideje pretvoriti u stvarnost i doprinijeti razvoju lokalne zajednice i društva općenito. Neke od ideja/inicijativa bile su poljoprivreda, turizam i unapređenje andrenalinskog parka.

Projekt POP-UP Ruralni društveno-inovativno hubovi LAG Međimurski doli i bregi provodi zajedno s ACT Grupom iz Čakovca, Veleučilištem VERN iz Zagreba, Visokim gospodarskim učilištem iz Križevaca, Fakultetom organizacije i informatike iz Varaždina te LAG-om Škoji, a financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.194.848,94 kn.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.