POP-UP ruralni hub održan u Štrigovi

Ponedjeljak, 25. ožujka 2019. | Novosti iz LAG-a

LAG Međimurski doli i bregi je u suradnji s Općinom Štrigova organizirao ruralni hub za nositelje razvojnih ideja i inicijativa u sklopu projekta POP-UP ruralno društveno – inovativni hubovi. Mobilni hub održan je od 20. do 21. ožujka 2019. u kavani Orijent u Štrigovi. Timovi studenata, stručnjaka i predstavnika lokalnih udruga pomagali su zainteresiranim nositeljima razvojnih inicijativa i projekata iz lokalne zajednice u pokretanju ili razvoju poduzetničkih ideja.

Prijavom svoje ideje/inicijative/poduzetničkog pothvata prijavljeni su dobili znanje, iskustvo, podršku u razvoju. Prijavitelji su bili nositelji OPG-ova, poduzetnici i predstavnici udruga koji će svoje poduzetničke ideje pretvoriti u stvarnost i doprinijeti razvoju lokalne zajednice i društva općenito. Neke od ideja/inicijativa bile su razvoj lončarske radionice, unapređenje vlastitih OPG-ova, fotografija,razvoj kulture u ruralnom području.

Projekt POP-UP Ruralni društveno-inovativno hubovi LAG Međimurski doli i bregi provodi zajedno s ACT Grupom iz Čakovca, Veleučilištem VERN iz Zagreba, Visokim gospodarskim učilištem iz Križevaca, Fakultetom organizacije i informatike iz Varaždina te LAG-om Škoji, a financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.194.848,94 kn.

 

Arhiva

Kategorije objava