U Lopatincu održana radionica za poljoprivrednike o aktualnim natječajima

Četvrtak, 7. prosinca 2023. | Novosti iz LAG-a

U organizaciji Općine Sveti Juraj na Bregu u Domu mladeži u Lopatincu, 05. prosinca 2023. godine, održala se radionica o novom programskom razdoblju Zajedničke poljoprivredne politike 2021.-2027. i mogućnostima financiranja kroz nacionalne intervencije. Na radionicu se odazvalo više od 100 zainteresiranih OPG-ova s područja općine Sveti Juraj na Bregu, Štrigove, Gornjeg Mihaljevca, Vratišinca, Svetog Martina, Šenkovca, Nedelišća, Pribislavca, Belice i Podturna te gradova Murskog Središća i Čakovca.

Važnost EU fondova i iskorištavanje bespovratnih sredstava za poljoprivrednike u razvoju Općine, ali i cijelog Međimurja, prepoznao je općinski načelnik Anđelko Nagrajsalović koji je na samom početku pozdravio sudionike radionice i izrazio svoje zadovoljstvo odazivom i interesom za navedenu temu. Nakon pozdravnog govora načelnika, sudionike je pozdravila i predsjednica LAG-a Međimurski doli i bregi Sanja Krištofić, koja je podržala inicijativu općine za održavanjem radionice te napomenula da jedino zajedničkom suradnjom poljoprivrednika, LAG-ova, lokalne zajednice i kvalitetnih stručnjaka, koji će pripremiti poslovne planove, svi zajedno možemo povući što više bespovratnih sredstava iz SP ZPP-a u razdoblju 2023. – 2027.

Natječaj za proizvođače primarnih poljoprivrednih proizvoda iz intervencije 73.10. predstavili su konzultantica za EU projekte Magdalena Dovečer iz tvrtke NORD consulting d.o.o. te Egon Mudrinić iz tvrtke BUSY GREEN d.o.o. Na raspolaganju je 60 milijuna EUR-a, a visina bespovratnih sredstava po jednom projektu iznosi od  15.000 – 2.000.000 EUR-a.

Tijekom radionice predstavljeni su uvjeti prihvatljivosti prijavitelja,  prihvatljive aktivnosti i troškovi koji se financiraju iz navedene intervencije, nakon čega su zainteresirani učesnici istaknuli svoje potrebe za daljnji razvoj svog poslovanje i razmatrale su se mogućnost prijave na dostupne natječaje.

Sudionici ove radionice istaknuli su da je, za kreiranje njihovih daljnjih poslovnih aktivnosti, izuzetno bitno dobivanje pravovremenih informacija kao i međusobna razmjena iskustava te će se radionice informiranja i savjetovanja organizirati i u narednim razdobljima, ovisno o aktualnim natječajima.

Više saznajte ovdje.

Arhiva

Kategorije objava