LAG-ov projekt „Parkići za budućnost“ osigurao sufinanciranje iz natječaja Inin Zeleni pojas

Petak, 24. svibnja 2024. | Novosti iz LAG-a

U srijedu, 22. svibnja 2024. godine u Zagrebu je održana svečana ceremonija uručivanja nagrada pobjednicima Ininog Zelenog pojasa među kojima je i projekt LAG-a Međimurski doli i bregi.

Na 11. po redu natječaj za sufinanciranje ekoloških projekata pristiglo je 158 ideja, a 15 najboljih projekata prema sudu šesteročlanog stručnog žirija nagrađeno je s ukupno 60.000 eura. Jedan od članova komisije bio je i poznati putopisac Kristijan Iličić.

Natječaj Inin Zeleni pojas je program namijenjen svim organizacijama civilnog društva, javnim i obrazovnim ustanovama, parkovima prirode i dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Hrvatskoj s ciljem poticanja zaštite okoliša te promocije održivog razvoja.

Nagrade je uručio Krešimir Katić, direktor Marketinških komunikacija Ine, a na popisu dobitnika su još Javna ustanova Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje, Planinarsko društvo Paklenica, Udruga za zaštitu životinja, prirode i društva Sretno dvorište, Osnovna škola Žakanje, Srednja škola Centar za odgoj i obrazovanje Zagreb, HGSS Stanica Gospić, Udruga Depaul Hrvatska, Srednja škola Ilok, Udruga Zeleni plan, Osnovna škola Matije Petra Katančića iz Valpova, Dobrovoljno vatrogasno društvo Grabarje, DV Sabunić iz Privlake, DV Tratinčica iz Brinja te DV Regoč iz Babine Grede. Dio projekata bit će realiziran uz pomoć Ininog Kluba volontera. Čestitamo svim dobitnicima.

“Parkići za budućnost” novi je projekt LAG-a kroz koji se planiraju posaditi edukativni parkovi s autohtonim vrstama drveća na 17 lokacija diljem Međimurja. Projektom će se podići svijest o održavanju šumskog fonda pošumljavanjem autohtonim vrstama, a istovremeno će se djeci i građanima omogućiti aktivno sudjelovanje u oblikovanju javnog prostora uz doprinos očuvanju bioraznolikosti. Inin natječaj Zeleni pojas pokazao se kao odlično rješenje za realizaciju projekta LAG-a koji veliku pažnju posvećuje upravo ovakvim održivim projektima.

Arhiva

Kategorije objava