PROJEKT SMART FARMING INNOVATION BROKERS

 LAG Međimurski doli i bregi jedan je od partnera na projektu pod nazivom Smart Farming Innovation Brokers, financiranog sredstvima programa ERASMUS+; Ključna aktivnost KA2: Strukovno obrazovanje i osposobljavanje.

Projekt je ukupno vrijedan 446.842,00 EUR, a započeo je s provođenjem 01. rujna 2018. godine. Trajanje projekta je 36 mjeseci, tj. do 31. kolovoza 2021.

Vodeći partner projekta je Sindikat poljoprivrednih proizvođača Italije (CIA) iz Padove, a ostali partneri su Sveučilište iz Padove, LAG Međimurski doli i bregi, ACT Grupa iz Čakovca, Institut Biosense iz Novog Sada, Poljoprivredno-šumarska komora Slovenije (KGZS) iz Murske Sobote, Inovacijsko tehnološki klaster (ITC) iz Murske Sobote i Poljoprivredna komora Austrije (LKÖ) iz Beča.

Ovim projektom nastojat će se otvoriti put novim metodama obuke usmjerenih uvođenju digitalnih i tehnoloških inovacija u poljoprivrednu proizvodnju kombiniranjem pristupa “inovacijskih brokera” u poljoprivrednom sektoru s trenutnim naporima koje EU postavlja u području “digitalnih inovacijskih hubova”, a sve s ciljem smanjenja jaza između trenutnih digitalizacijskih trendova poljoprivredne proizvodnje i digitalne i pametne tehnologije, modernizacije proizvodnje i povećanja profita poljoprivrednika.

Vezane novosti