U Padovi završna konferencija projekta Smart Farming

Četvrtak, 9. prosinca 2021. | Novosti iz LAG-a

Nakon skoro dvije godine online aktivnosti, prošli tjedan je u Padovi održana završna konferencija projekta Smart Farming Innovation Brokers koji je financiran iz Erasmus+ programa. Događanje je održano 02. prosinca 2021. na Sveučilištu Padova, jednom od najstarijih i najpoznatijih sveučilišta u Italiji, ali i Europi.
Predstavnice LAG-a Međimurski doli i bregi su na konferenciji sudjelovale kao jedan od partnera projekta zajedno s predstavnicima ACT Grupe iz Čakovca te inozemnih partnera Instituta Biosense iz Novog Sada, Poljoprivredno-šumarske komore Slovenije (KGZS) iz Murske Sobote, Inovacijsko tehnološkog klastera (ITC) iz Murske Sobote, Poljoprivredne komore Austrije (LKÖ) iz Beča te Sveučilišta Padova i Sindikata poljoprivrednih proizvođača Italije (CIA) iz Padove koji su ujedno bili i domaćini događanja.
Unatoč strogim epidemiološkim mjerama, konferencija je organizirana veoma kvalitetno te su na njoj, osim partnera projekta sudjelovali i drugi stručnjaci iz javnog, civilnog i gospodarskog sektora koji su zainteresirani za razvoj pametne poljoprivrede u uvjetima četvrte industrijske revolucije. Prezentacijama je prezentiran tijek projekta te sadržaj brojnih istraživanja i materijala koji su izrađeni u tijeku projekta, a tiču se inovacija i digitalne transformacije u poljoprivredi, digitalnih inovacijskih hubova, novih okvira za suradnju različitih sektora vezano uz pametnu poljoprivredu, a prezentirane su i dobre prakse za suradnju i inovacije u poljoprivredi.
Projekt traje od 01. rujna 2018. i završava krajem 2021. godine, a aktivnostima se nastojalo otvoriti put novim metodama obuke usmjerenih uvođenju digitalnih i tehnoloških inovacija u poljoprivrednu proizvodnju kombiniranjem pristupa “inovacijskih brokera” u poljoprivrednom sektoru s trenutnim naporima koje EU postavlja u području “digitalnih inovacijskih hubova”, a sve s ciljem smanjenja jaza između trenutnih digitalizacijskih trendova poljoprivredne proizvodnje i digitalne i pametne tehnologije, modernizacije proizvodnje i povećanja profita poljoprivrednika.

Arhiva

Kategorije objava