Seminar o digitalizaciji poljoprivrede održan u Španjolskoj

Utorak, 11. veljače 2020. | Novosti iz LAG-a

U španjolskom gradu Aranjuezu 05. i 06. veljače 2020. godine održan je seminar pod nazivom ”New skills for digital farming” u organizaciji skupine EIP-AGRI, tijela Europske Komisije. Na seminaru su sudjelovali i partneri na projektu Smart Farming Innovation Brokers, financiranog sredstvima programa Erasmus+, tj. LAG Međimurski doli i bregi, Sindikat poljoprivrednih proizvođača Italije (CIA) iz Padove, ACT Grupa iz Čakovca, Inovacijsko tehnološki klaster (ITC) iz Murske Sobote i Poljoprivredna komora Austrije (LKÖ) iz Beča.

Nakon službenog otvaranja seminara od strane španjolskog ministra poljoprivrede, ribarstva i hrane Luisa Planasa Puchadesa, predstavljena su najnovija iskustva poljoprivrednika u korištenju digitalnih tehnologija u poljoprivrednoj proizvodnji, a u radu u grupama definirana su najvažnija znanja i vještine potrebne za lakšu prilagodbu i korištenje novih tehnologija. Kasnije su predstavljene i različite inicijative i projekti koji podupiru jačanje i razvoj navedenih vještina.

Na završnoj sjednici vođena je rasprava o poticanju suradnje i sinergije najvažnijih dionika jačanja digitalne poljoprivrede na razini Europe sada i u budućnosti.

 

Arhiva

Kategorije objava