Početni sastanak partnera na novom Erasmus+ projektu održan u Padovi

Četvrtak, 25. listopada 2018. | Novosti iz LAG-a

U Padovi u Italiji je 23. listopada 2018. godine održan početni sastanak partnera na projektu Smart Farming Innovation Brokers. Riječ je o projektu financiranom sredstvima Erasmus+ programa, Ključna aktivnost KA2 Strateška partnerstva. Jedan od partnera u ovom projektu je i Lokalna akcijska grupa Međimurski doli i bregi.

Na sastanku su međusobno predstavljeni partneri u projektu – Sindikat poljoprivrednih proizvođača Italije (CIA) iz Padove, Sveučilište iz Padove, LAG Međimurski doli i bregi, ACT Grupa iz Čakovca, Institut Biosense iz Novog Sada, Poljoprivredno-šumarska komora Slovenije (KGZS) iz Murske Sobote, Inovacijsko tehnološki klaster (ITC) iz Murske Sobote i Poljoprivredna komora Austrije (LKO) iz Beča. Tom prigodom su predstavnici partnera raspravljali i o glavnim temama i ciljevima projekta te planiranim aktivnostima.

Ovim projektom nastojat će se otvoriti put novim metodama obuke usmjerenih uvođenju digitalnih i  tehnoloških inovacija u poljoprivrednu proizvodnju kombiniranjem pristupa “inovacijskih brokera” u poljoprivrednom sektoru s trenutnim naporima koje EU postavlja u području “digitalnih inovacijskih hubova”, a sve s ciljem smanjenja jaza između trenutnih digitalizacijskih trendova poljoprivredne proizvodnje i digitalne i pametne tehnologije, modernizacije proizvodnje i povećanja profita poljoprivrednika.

Projekt Smart Farming ukupno je vrijedan 446.842,00 eura, započeo je s provođenjem 01. rujna 2018. godine, a trajat će 36 mjeseci, do 31. kolovoza 2021. godine.

Arhiva

Kategorije objava