Multiplier event projekta Smart Farming Innovation Brokers

Nedjelja, 1. ožujka 2020. | Novosti iz LAG-a

U organizaciji LAG-a Međimurski doli i bregi i Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA u utorak, 25. veljače 2020. godine, u Tehnološko-inovacijskom centru u Čakovcu održana je konferencija pod nazivom Upravljanje znanjem u poljoprivredi: Povratak korijenima (u digitalnom dobu).

Konferencija je održana kao aktivnost projekta Smart Farming Innovation Brokers, financiranog sredstvima programa Erasmus+. Projekt provodi LAG Međimurski doli i bregi i partneri: Sindikat poljoprivrednih proizvođača Italije (CIA) iz Padove, Sveučilište iz Padove, ACT Grupa iz Čakovca, Institut Biosense iz Novog Sada, Poljoprivredno-šumarska komora Slovenije (KGZS) iz Murske Sobote, Inovacijsko tehnološki klaster (ITC) iz Murske Sobote i Poljoprivredna komora Austrije (LKÖ) iz Beča.

Nakon pozdravnih govora i predstavljanja projekta Smart Farming, održane su dvije panel rasprave. Naglasak poljoprivredne konferencije bio je na isticanju važnosti poljoprivrede u pogledu sigurnosti potrošača, kvalitete hrane te certificiranja proizvoda. Uz sve veću konkurenciju na globalnom tržištu, na kojem se trenutno traži prvoklasna roba po bagatelnim cijenama, proizvođači će trebati voditi pojačanu brigu i o očuvanju okoliša u kojem, svojom djelatnošću, utječu na eko sustav.

Projekt Smart Farming Innovation Brokers je ukupno vrijedan 446.842,00 EUR, a započeo je s provođenjem 01. rujna 2018. godine. Trajanje projekta je 36 mjeseci, tj. do 31. kolovoza 2021.

Ovim projektom nastojat će se otvoriti put novim metodama obuke usmjerenih uvođenju digitalnih i tehnoloških inovacija u poljoprivrednu proizvodnju kombiniranjem pristupa “inovacijskih brokera” u poljoprivrednom sektoru s trenutnim naporima koje EU postavlja u području “digitalnih inovacijskih hubova”, a sve s ciljem smanjenja jaza između trenutnih digitalizacijskih trendova poljoprivredne proizvodnje i digitalne i pametne tehnologije, modernizacije proizvodnje i povećanja profita poljoprivrednika.

 

 

Arhiva

Kategorije objava