Završen ciklus radionica po općinama LAG-a

Petak, 12. prosinca 2014. | Novosti iz LAG-a

LAG Međimurski doli i bregi završio je ciklus od osam radionica u procesu izrade nove Studije razvojnih potreba i razvojnih inicijativa koja će dati pregled stanja razvojnih projekata na području LAG-a, a istovremeno je uvodni dokument novoj Lokalnoj razvojnoj strategiji za razdoblje 2014. – 2020. Radionice su održane u svakoj od osam općina sa svim nositeljima razvojnih inicijativa i projekata na području LAG-a s ciljem prikupljanja projektnih ideja i prijedloga, te konzultacija sa podnositeljima u slučaju bilo kakvih nejasnoća za prijavu.

Posljednja, osma radionica održana je u konferencijskoj dvorani MESAP-a u Nedelišću 09. prosinca gdje se odazvalo 20-tak sudionika. Kao na svakoj od radionica u ovom ciklusu, nakon pozdravne riječi predsjednice LAG-a Sanje Krištofić, voditeljica LAG-a Vedrana Horvat je prezentirala djelovanje i aktivnosti LAG-a Međimurski doli i bregi, a predstavnici tvrtke Bercon d.o.o. predstavili su teme „Mjere Programa ruralnog razvoja 2014.-2020.“ i „Kako pripremiti razvojni projekt za sufinanciranje iz domaćih i EU fondova?“. Prisutni su upoznati s prijavnim obrascem za prijedlog projektnih ideja za Studiju razvojnih potreba i razvojnih inicijativa na području LAG-a. Po završetku prezentacija, održane su rasprave po svim temama.

Ciklus radionica po općinama LAG-a provođen je od kraja listopada do početka prosinca, a ukupno je na njima sudjelovalo 110 potencijalnih investitora i nositelja projektnih ideja. Nakon svake od radionica provode se i individualne konzultacije na koje se pozivaju svi koji žele dati svoj doprinos izradi Studije razvojnih projekata i inicijativa.

Arhiva

Kategorije objava