Zapažen nastup LAG-a i članova na MESAP-u Jesen 2017.

Utorak, 21. studenoga 2017. | Novosti iz LAG-a

Trinaest (13) članova Lokalne akcijske grupe Međimurski doli i bregi predstavilo je svoje proizvode na ovogodišnjem jesenskom MESAP-u, koji je održan 18. i 19. studenog u Nedelišću. Posebno zapažen nastup na ovoj sajamskoj priredbi, koja je tematski bila vezana uz pčelarstvo i prateću industriju, imali su naši pčelari, koji su uz domaći med visoke kvalitete ponudili i svoje, sve traženije, pčelinje proizvode.

O vrhunskoj kvaliteti njihovog meda svjedoče i priznanja koja su im dodijeljena – zlatna plaketa za bagremov med te srebrna za cvjetni med Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Željka Trupkovića, te srebrna plaketa za med proizveden u Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Tatjane Šardi.

– Više smo nego zadovoljni što je vodstvo MESAP-a, ove godine pčelarstvo uvelo kao novi sadržaj sajma, koji se pokazao punim pogotkom. Na području Međimurja imamo dvjestotinjak pčelara i oko 12 tisuća košnica, a godišnje proizvedemo gotovo 200 tona meda. Posebno me veseli da su posjetitelji sajma prepoznali našu ponudu, a prije svega kvalitetu našeg meda, stoga ozbiljno razmišljamo da organiziramo i posebni pčelarski sajam na kojem bismo još bolje predstavili naše pčelare – rekao je Branko Lipić, predsjednik Udruge pčelara Međimurske županije, član našeg LAG-a.

Nakon nekoliko loših godina za međimurske pčelare, ova je bila dobra godina, pa je i kvaliteta meda i pčelinjih proizvoda vrlo visoka, što su prepoznali i posjetitelji MESAP-a koji su kušali, ali i kupovali međimurski med.
– Ovaj je MESAP, koji je tematski bio posvećen pčelarstvu, prekretnica u promociji pčelarstva u Međimurskoj županiji. Sajam je pokazao da pčelarstvo u Međimurju ima veliki potencijal, stoga vjerujem da će naša proizvodnja biti još snažnije podržana, te da će pčelarstvo u Međimurju za nekoliko godina biti na još većoj razini – istaknula je Tatjana Šardi, koja se na svom obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu u Črečanu bavi proizvodnjom meda i pčelinjih proizvoda.
Nastupom na jesenskom MESAP-u izuzetno su zadovoljni i drugi međimurski pčelari koji su ovdje dobili priliku za promociju svojih proizvoda vrhunske kakvoće.
– Posjetitelji su imali priliku kušati domaći med iz Međimurja i uvjeriti se u njegovu kvalitetu. Ljudi danas traže sve više informacija o medu i njegovoj proizvodnji, sve više prepoznaju kvalitetu lokalne proizvodnje i sve više kupuju kod domaćih pčelara – naglasio je Nikola Trupković iz OPG-a Trupković.

Zadovoljni nastupom bili su i drugi izlagači koji su ponudili svoje poljoprivredne proizvode, budući su ovakvi sajmovi najbolji način za predstavljanje njihove proizvodnje.
– Posjetitelji na našem štandu imaju priliku kušati naše proizvode, reći nam što misle o našoj ponudi i kvaliteti, pa je ovakav način promocije ujedno i najbolji – rekla je Saša Preložnjak iz OPG-a Christian Preložnjak, koji su na sajmu ponudili domaću zimnicu i proizvode od čilija, koji su pobudili veliko zanimanje posjetitelja sajma.

U sklopu drugog dana priredbe MESAP jesen 2017., organizirano je i natjecanje lovačkih društava u kuhanju lovačkog gulaša, u kojem je sudjelovalo Lovačko društvo Srnjak iz Macinca, član LAG-a.

Prepoznajući važnost sajamskih događanja, LAG Međimurski doli i bregi omogućio je zajedničko predstavljanje proizvoda svojih članova: OPG Tatjana Šardi, OPG Vugrinec, OPG Vjeran Dolenčić, Udruga voćara, vinogradara i povrćara, OPG Mladen Dobranić, Udruga žena „Breza“ Brezje, Udruga žena Strahoninec, Udruga za autizam POGLED, Udruga „Creative“, OPG Ina Kerman

Svoju djelatnost i proizvode posjetiteljima su predstavili su i članovi LAG-a: Udruga pčelara Međimurske županije „Agacija“, OPG Trupković, OPG Preložnjak, OPG Rajka Čekunec.
Članovi LAG-a

Na ovakav način LAG potiče vidljivost, promociju, razmjenu znanja i iskustava te prodaju proizvoda svojih članova.

 

Arhiva

Kategorije objava