Volonteri LAG-a uključeni u anketiranje PG-ova s potresom pogođenih područja

Ponedjeljak, 29. ožujka 2021. | Novosti iz LAG-a

Volonteri LAG-a Međimurski doli i bregi su se uključili u aktualno provođenje ankete na PG-ima u Sisačko-moslavačkoj županiji.
Općenito, hrvatski LAG-ovi u suradnji s LEADER mrežom Hrvatske, za potrebe Ministarstva poljoprivrede, provode anketiranje poljoprivrednika u Sisačko-moslavačkoj županiji u svrhu prikupljanja podataka o poljoprivrednim gospodarstvima i informacija o problemima s kojima se susreću poljoprivrednici.

Podaci koji se žele anketom prikupiti odnose se na socio-ekonomske značajke PG-a, podatke o raspoloživim resursima za poljoprivrednu proizvodnju, planiranim investicijama na PG-u, potrebama za edukacijom i problemima povezanih s tržištem. Cilj ankete je prikupiti relevantne i kvalitetne podatke o stanju na PG-ovima na području SMŽ i dobiti kvalitetne povratne informacije o stanju, prijedlozima i potrebama PG-ova na ovom području kako bi se osmislili kvalitetni programi za bolji prijem investicija i revitalizaciju ovog ruralnog područja.

Nakon obrade rezultata ankete koja se provodi u ovom trenutno najranjivijem ruralnom području, ista se planira provesti na području cijele Hrvatske.

Arhiva

Kategorije objava