Usvojena strategija za razvoj područja LAG-a Međimurski doli i bregi

Petak, 18. ožujka 2016. | Novosti iz LAG-a

LAG Međimurski doli i bregi je u utorak, 15. ožujka 2016. godine u Restoranu Međimurski dvori u Lopatincu održao 7. sjednicu Skupštine LAG-a.

Predsjednica LAG-a Sanja Krištofić je uvodno pozdravila prisutne te otvorila izvještajnu sjednicu Skupštine koja je vrlo bitna zbog usvajanja Lokalne razvojne strategije LAG-a Međimurski doli i bregi 2014.-2020.
Na sjednici su, između ostalog, članovi LAG-a usvojili Izvještaj Nadzornog odbora LAG-a za 2015. godinu, Izvještaj o radu Upravnog odbora LAG-a za 2015. godinu, Izvještaj o radu LAG-a za 2015. godinu i Financijski izvještaj. Nakon prihvaćenih Izvješća, od strane članova Skupštine usvojen je i prijedlog Odluke o dopuni i izmjeni Statuta LAG-a.

Predstavnica REDEA-e Ana Kralj, koja je nositelj izrade LRS, predstavila je proces i korake u izradi LRS od listopada 2015. godine do ožujka 2016. godine. Prezentirani su ciljevi, prioriteti i mjere strategije usklađeni s Programom ruralnog razvoja te razvojna vizija koja će obilježiti dokument i biti glavna nit vodilja u narednom razdoblju. Predstavljen je i financijski plan provedbe LRS. Zatim je Josip Bacinger iz tvrtke Bercon d.o.o., podizvođač izrade LRS, prisutnima izložio analizu investicijskog i projektnog kapaciteta područja LAG-a. Po završetku prezentacije prijedloga, Lokalna razvojna strategija LAG-a Međimurski doli i bregi 2014.-2020. je jednoglasno usvojena.

Lokalna razvojna strategija LAG-a Međimurski doli i bregi 2014.-2020. je temeljni dokument za razvoj područja LAG-a u narednih 7 godina. Strategijom će se osigurati preduvjeti za financiranje projekata javnog, gospodarskog i civilnog sektora s područja LAG-a iz dostupnih izvora, prvenstveno Programa ruralnog razvoja, a LAG će kroz provedbu strategije raspisivati natječaje za financiranje projekata ruralnog razvoja na svom području.

Arhiva

Kategorije objava