U Zagrebu održana radionica za natječaj 6.1.1. “Potpora mladim poljoprivrednicima”

Četvrtak, 22. prosinca 2016. | Novosti iz LAG-a

Predstavnica LAG-a Međimurski doli i bregi je 13. prosinca 2016. godine sudjelovala na info radionici pred raspisivanje natječaja za tip operacije 6.1.1. ” Potpora za pokretanje poslovanje mladim poljoprivrednicima”.
Organizator radionice je bilo Ministarstvo poljoprivrede, dok je suorganizator Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i Hrvatska gospodarska komora.
Cilj radionice je bio uputiti potencijalne korisnike, konzultante i nadležne institucije o postupcima prijave na natječaj, izradi poslovnog plana te pravovremenoj prijavi svih zainteresiranih strana. Na radionici je bila skrenuta pažnja na najučestalije probleme koji su bili uočeni u prijavama s prvog natječaja, te je predstavljena AGRONET aplikacija putem koje će se vršiti podnošenje zahtjeva za potporu. Najavljeno je da će natječaj biti objavljen prije izmjene pravilnika, 21. prosinca 2016. godine, dok će se prijave na natječaj moći podnositi od 27. prosinca 2016. godine do 28. veljače 2017. godine, odnosno do iskorištenja alociranih sredstava.
Radionici se odazvalo velik broj potencijalnih korisnika koji su odlučili postati nositeljima OPG-a, te su imali mogućnost dobiti odgovore na postavljena pitanja od strane predstavnika Ministarstva poljoprivrede i APRRR-a.

OVDJE možete preuzeti prezentacije s održane radionice.

DSC_07411-e1482144064595

Arhiva

Kategorije objava