U Svetom Martinu na Muri održan stručni skup ”Urbano-ruralne veze”

Petak, 29. rujna 2017. | Novosti iz LAG-a

U organizaciji Hrvatskog zavoda za prostorni razvoj, a pod pokroviteljstvom Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, 19. i 20. rujna 2017. godine u Svetom Martinu na Muri održan je Stručni skup ”Urbano-ruralne veze”. Na tom su skupu sudjelovali i predstavnici LAG-a Međimurski doli i bregi. Međimurska županija odabrana je za održavanje Skupa kao doprinos obilježavanju 40 godina prostornog planiranja u Međimurju.
Tema dvodnevnog programa bile su urbano-ruralne veze, odnosno odnos manjih i većih urbanih centara i njihovog ruralnog okoliša u kontekstu prostornog planiranja.
Na skupu je sudjelovalo preko 200 sudionika koji se bave planiranjem razvoja hrvatskog prostora, a koji dolaze iz različitih područja djelovanja. Tijekom dva dana trajanja stručnog skupa održana su izlaganja 21 relevantnog domaćeg i inozemnog stručnjaka raznih profila – prostornih planera, arhitekata, geografa, ekonomista i sociologa. LAG-ovima je posebno zanimljivo izlaganje bilo ono dr. sc. Irene Đokić sa Ekonomskog instituta u Zagrebu pod nazivom ”Kapacitet hrvatskog prostora za provedbu strategija razvoja urbanih i LAG područja”. Stručni skup popraćen je zbornikom u kojem je sakupljeno tridesetak stručnih radova koji će poslužiti kao materijal za daljnje bavljenje urbano-ruralnim temama.

Izvor: http://www.hzpr.hr

URV URV2

Arhiva

Kategorije objava