U Scheierovoj dvorani za predavanje Vrtlarice Kornelije tražila se stolica više

Subota, 27. travnja 2024. | Novosti iz LAG-a

U sklopu obilježavanja Dana Međimurske Županije te manifestacije Noć Knjiga, u srijedu 24. travnja 2024. godine, prepuna Scheierova dvorana ugostila je najpoznatiju Vrtlaricu, Korneliju Benyovski Šoštarić. Predavanje su organizirali Centar dr. Rudolfa Steinera u suradnji s Međimurskom županijom, LAG-om Mura-Drava i LAG-om Međimurski doli i bregi

Vrtlarica Kornelija održala je inspirativno predavanje na temu ‘Što je organski vrt’ koje je obuhvatilo širok spektar tema, uključujući pripremu gredica, upotrebu efektivnih mikroorganizama, tehnike sadnje, utjecaj pesticida na okoliš, kao i važnost korisnih kukaca i biljaka zaštitnica vrta. Kroz predavanje sudionici su pozorno usvajali dragocjene savjete Vrtlarice te dobili uvid u organsko vrtlarenje kao održiv način života kroz aktivno sudjelovanje u očuvanju prirode i promicanju zdravijeg okoliša. Na kraju predavanja, Vrtlarica je odgovarala na pitanja iz publike, što je dodatno obogatilo interaktivnost događaja i potaknulo dublju raspravu o organskom vrtlarenju.

Posebno se istaknula promocija knjige “Zeleni kvadrat”, koja je naišla na veliki interes sudionika. Mnogi su iskoristili priliku da osobno razgovaraju s autoricom te dobiju potpis i posvetu u svoj primjerak knjige.

Arhiva

Kategorije objava