U Pribislavcu održana 12. skupština LAG-a Međimurski doli i bregi

Ponedjeljak, 11. prosinca 2017. | Novosti iz LAG-a

Obilježena peta godišnjica rada

Na 12. sjednici Skupštine, koja je održana 7. prosinca u Pribislavcu, obilježena je peta godišnjica rada Lokalne akcijske grupe Međimurski doli i bregi.

Na skupštini su članovi Lokalne akcijske grupe usvojili Izmjene i dopune financijskog plana za 2017. godinu, te Financijski plan i Plan rada za 2018. godinu.

– Posebni naglasak u sljedećoj godini LAG će staviti na provedbu mjere 19.2., te ćemo početkom 2018. godine raspisat natječaj LAG-a na koji će se moći prijaviti obiteljska poljoprivredna gospodarstva i jedinice lokalne samouprave s područja našeg LAG-a. Valja istaknuti da će LAG tijekom 2018. nastaviti sa  planiranim aktivnostima  triju projekta, od kojih jedan u sklopu programa INTERREG Slovenija – Hrvatska, a dva u okviru Europskog socijalnog fonda. Sljedeće godine očekujemo potvrdu i potpisivanja sporazuma za tri nova projekta koja su prošla administrativnu kontrolu – istaknula je na skupštini Sanja Krištofić, predsjednica LAG-a Međimurski doli i bregi, te dodala kako će ova lokalna akcijska grupa tijekom 2018. godine nastaviti provoditi sve redovne aktivnosti, pa će LAG primjerice, i sljedeće godine organizirati edukaciju za svoje članove i prijaviteljima projekta pružati savjetodavnu podršku, organizirat će niz promotivnih aktivnosti za svoje članove, raspisati fotografski natječaj «Moji doli i bregi» te nastaviti suradnju s lokalnim akcijskim grupama iz zemlje i inozemstva.

Iznijete su idruge aktivnosti koje će se provoditi u 2018. godini na području LAG-a, a  kojima će se poticati gospodarske aktivnosti, proširivati i razvijati nove, promovirati rad članova LAG-a i cijelog područja.

U nastavku rada skupštine usvojene su Izmjene Lokalne razvojne strategije LAG-a 2014.-2020. te Izmjene i dopune Statuta Lokalne akcijske grupe Međimurski doli i bregi.

Nakon završetka radnog dijela skupštine, druženje članova LAG-a nastavilo se na prigodnom domjenku.

 

 

Arhiva

Kategorije objava