U Podturnu po prvi puta predstavljen LAG

Srijeda, 18. studenoga 2015. | Novosti iz LAG-a

Lokalna akcijska grupa Međimurski doli i bregi je u četvrtak, 12. studenog 2015. godine, u Općini Podturen po prvi puta predstavila djelovanje LAG-a i organizirala radionicu za izradu Lokalne razvojne strategije 2014.-2020. Predstavljanju i radionici LAG-a prisustvovalo je 40-ak osoba, najviše predstavnika udruga.

Voditeljica LAG-a Vedrana Horvat je prezentacijom upoznala mještane Općine Podturen sa samim konceptom lokalne akcijske grupe, mjerama koje LAG provodi te dosada provedenim aktivnostima. Nakon upoznavanja mještana s dosadašnjom Lokalnom razvojnom strategijom riječ je preuzeo predstavnik tvrtke Bercon koji je prisutnima prezentirao mjere Programa ruralnog razvoja te mogućnosti financiranja iz istih.

S obzirom da će Lokalna razvojna strategija LAG-a biti nezaobilazan dokument u procesu osiguravanja EU sredstava za financiranje lokalnih projekata i razvojnih inicijativa na području LAG-a, prisutnima je prezentiran način pripreme projekata za Lokalnu razvojnu strategiju LAG-a.

Nakon završetka službenog dijela prisutni sudionici su izrazili zadovoljstvo radionicom te iskazali interes za članstvo u LAG-u. Također je održan i kratki radni sastanak s Josipom Lepenom, načelnikom Općine Podturen na kojem je pokrenuta inicijativa za zajedničkim prekograničnim projektima.

Arhiva

Kategorije objava