U Opatiji održane radionica i Skupština LEADER mreže Hrvatske

Ponedjeljak, 27. studenoga 2017. | Novosti iz LAG-a

Za predstavnike lokalnih akcijskih grupa LEADER mreža Hrvatske i LAG Terra Liburna organizirali su u Opatiji, od 23. do 25. studenog, radionicu koja će LAGovima pomoći u što boljoj pripremi za uspješnu provedbu natječaja koje će raspisati lokalne akcijske grupe.

Na radionici ”Struktura i rad LAG-ova u postupcima provedbe LAG natječaja i odabira projekata za implementaciju LRS u okviru Mjere 19, podmjera 19.2 i 19.4, PRR RH 2014.-2020.”, aktivno su sudjelovali i predstavnici Lokalne akcijske grupe Međimurski doli i bregi. Na radionici su eksperti iz Ministarstva poljoprivrede, Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te LEADER mreže Hrvatske nastojali što bolje približiti teme vezane uz pripreme i provedbu natječaja LAG-a te predstavnicima lokalnih akcijskih grupa predstaviti i praktične primjere u provedbi natječaja. Uz radionicu održana je i izvještajna Skupština LEADER mreže Hrvatske na kojoj su usvojeni rebalans financijskog plana za 2017. godinu i plan rada za 2018. godinu.

U sklopu radionice, koja je držana u opatijskom hotelu Ambasador, organiziran je i terenski obilazak, tijekom kojeg su sudionicima predstavljeni primjeri selektivnih oblika turizma na području Primorsko – goranske županije. Tom je prigodom sudionicima radionice predstavljen i rad Lokalne akcijske grupe Terra Liburna, čije je sjedište u mjestu Rukavac u Općini Matulji, a organiziran je i razgled grada Kastva, gdje je organizirana i interaktivna radionica o razvoju proizvoda s dodanom vrijednošću te turističkih projekata u okviru lokalne razvojne strategije.

Predstavnici Lokalne akcijske grupe Međimurski doli i bregi sudjelovanjem na ovakvim radionicama nastoje se što kvalitetnije pripremiti za implementaciju lokalne razvojne strategije te za skorašnji raspis natječaja za provedbu Mjere 19.

Arhiva

Kategorije objava