SUFINANCIRANJE IZGRADNJE, OBNOVE, ODRŽAVANJA, OPREMANJA I REKONSTRUKCIJE SPORTSKIH GRAĐEVINA U 2024.

Petak, 17. studenoga 2023. | Otvoreni natječaji

Ministarstvo turizma i sporta raspisalo je 8. studenoga 2023. Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini.

Cilj javnog poziva je poticanje razvoja sportske infrastrukture te zadovoljavanja javnih potreba u sportu kroz izgradnju novih, poticanje i planiranje rekonstrukcije postojećih te opremanje sportskih građevina na području jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Prihvatljivi prijavitelji su jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Za ovaj Poziv na dostavu prijedlogu osigurana su sredstva u ukupnom iznosu 4.061.318,00 EUR.

Svaki prijavitelj dužan je projektni prijedlog nominirati u jednu od osam skupina sportskih građevina: nogometno igralište-prirodna trava/veliko, nogometno igralište-umjetna trava/veliko, sportska dvorana, vanjsko sportsko igralište, atletska staza, teniski tereni, ostalo (kuglana, skijalište, boćalište, bazen, streljana, klizalište, biciklistička staza i sl.) i posebno programsko područje (podskupine outdoorfitness/street workout i vanjsko nogometno igralište umjetna trava/malo).

Jednom prijavitelju može se odobriti najveći ukupni iznos sufinanciranja Ministarstva kako slijedi:

  • do 400.000,00 EUR za sportsku dvoranu,
  • do 300.000,00 EUR za nogometno igralište prirodna trava/veliko, nogometno igralište umjetna trava/veliko i atletsku stazu,
  • do 250.000,00 EUR za vanjsko sportsko igralište, teniski teren i ostalo

Zatraženi iznos sufinanciranja mora biti unutar navedenih iznosa te može iznositi najviše 80% od ukupnog iznosa potrebnog za projektni prijedlog.

Rok za podnošenje zahtjeva je 8. prosinca 2023.

Projektni prijedlog se podnosi Ministarstvu turizma i sporta putem Nacionalnog informacijskog sustava u sportu (NISUS).

Više o Pozivu i uvjetima Poziva možete pronaći OVDJE.


VAŽNO: ONLINE RADIONICA

Obavijest svim jedinicama lokalne, područne i regionalne samouprave: u ponedjeljak, 20. studenoga 2023. godine s početkom u 12 sati bit će održana online radionica s temom „Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja i opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini“. Poveznica za priključenje na online radionicu objavit će se 17. studenoga 2023. godine do kraja radnog dana, na stranicama Ministarstva. Ukoliko nećete moći prisustvovati na radionici, snimku će Ministarstvo turizma i sporta dostaviti na vaš zahtjev.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

Izvor: REDEA / Ministarstvo turizma i sporta

Istaknuta slika: Matija Šimunić

Arhiva

Kategorije objava