Sudjelovali smo u javnoj akciji “Moje mjesto u zajednici”

Utorak, 3. svibnja 2016. | Novosti iz LAG-a

Ove subote, 30.04.2016. godine održana je prva javna akcija u sklopu kampanje „Moje mjesto u zajednici“ u kojoj su sudjelovale predstavnice LAG-a. Udruga Zora kao nositelj projekta, sa suradničkim udrugama Lokalnom akcijskom grupom Međimurski doli i bregi te Međimurskom udrugom za ranu intervenciju je od 9-13 sati u centru grada Čakovca infomoje-mjesto-u-zajednici-logo-tekst-dolje-300x258rmirala o mjestima na koja se mogu javiti ukoliko imaju kakav problem, prijedlog ili sugestiju vezano uz zdravlje i socijalna pitanja, sigurnost, inspekciju, gospodarstvo i zapošljavanje i slično.
Tijekom akcije građanima je bila podijeljena brošura koja je bila rezultat istraživanja „Moje mjesto u zajednici“ provedenog na području Međimurske županije. Istraživanje se provodilo u razdoblju od 10. studenog 2015. do 20 siječnja 2016. godine. Cilj istraživanja je bio saznati prioritetne potrebe građana vezane uz društvenu nejednakost, rodnu neravnopravnost i socijalnu pravdu. Prema podacima dobivenim istraživanjem, prioritetne potrebe, prema ocjeni važnosti u Međimurskoj županiji su poticanje zaposlenosti i gospodarstva, učinkovitost javne uprave i institucija, prometna i komunalna infrastruktura, a važnima su još ocijenjene potrebe kao što su briga o zajednici i dostupnost socijalnih udruga te prava marginaliziranih skupina i društvena solidarnost.
moje-mjesto-u-zajednici-300x210Građanima se omogućilo da na razglednicama pod imenom „Neka se i moj glas čuje“ zabilježe probleme koji ih muče, a koje će biti upućene lokalnim donositeljima odluka.
Tijekom provedbe istraživanja došlo je do spoznaje da građani ne znaju kome se obratiti kada imaju problem, pa se ovakvim akcijama tijekom kojih se dijele brošure i radom na terenu nastoji ojačati stanovništvo, daju se informacije koje su potrebne te se na taj način potiče ljude da zagovaraju svoje potrebe.

Više o projektu OVDJE.

Arhiva

Kategorije objava