Sudjelovali smo na Međunarodnom voćarskom sajmu u Donjem Kraljevcu

Ponedjeljak, 14. studenoga 2016. | Novosti iz LAG-a

Lokalna akcijska grupa Međimurski doli i bregi sudjelovala je na 11. Međunarodnom voćarskom sajmu koji je održan 4. i 5. studenog u Donjem Kraljevcu. Pokrovitelji sajma bili su Ministarstvo poljoprivrede RH, Međimurska županija, Grad Zagreb i HGK, dok su organizatori bili Općina Donji Kraljevec i Centar dr. Rudolfa Steinera. Na sajmu su prisustvovali brojni uzvanici iz političkog i stručnog područja među kojim i ministar poljoprivrede RH Tomislav Tolušić koji je svečano otvorio sajam.

Zbog vremenskih neprilika koje je ove godine zadesila voćare, sajam se fokusirao na promociji voćara i voćarstva kroz rad u prerađivačkoj djelatnosti i proizvodnji, stvarajući time dodanu vrijednost voću i proizvodima od voća. Glavni naglasak sajma stavljen je na mlade poljoprivrednike kao nositelje budućnosti poljoprivredne proizvodnje, na uravnoteženu prehranu djece i mladih te na edukacije vezane uz teme voćarstva.
U suradnji s Agronomskim fakultetom, Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom iz Zagreba i Razvojnom agencijom Međimurje – REDEA, održana su stručna predavanja za poljoprivredne proizvođače i za sve zainteresirane posjetitelje. U sklopu sajma održano je i 1. ocjenjivanje voćnih vina pri čemu su priznanja pripala čak 15 proizvođača.
Lokalna akcijska grupa Međimurski doli i bregi sudjelovala je na sajmu sa svojim članovima OPG Rajka Čekunec i Obrt Keramika Fajgl te sa svojim promotivnim materijalima.

Arhiva

Kategorije objava