Međimurski doli i bregi na 3. LAG SUMMER FESTIVALU

Četvrtak, 2. srpnja 2015. | Novosti iz LAG-a

U razdoblju od 26. lipnja do 28. lipnja LAG Međimurski doli i bregi je sa svojim članovima sudjelovao na 3. LAG SUMMER FESTIVALU, najvećem međunarodnom okupljanju LAG-ova u Hrvatskoj koji se održao u Biogradu na Moru. Cilj festivala je bio „spojiti zeleno i plavo“ i dati priliku članovima LAG-ova da izlože svoje proizvode i usluge pred 20.000 turista, u gradu koji je poznat kao turističko središte u srcu Jadrana.
Ovogodišnji LAG Summer Festival u Biogradu na Moru okupio je izlagače s područja čak 56 lokalnih akcijskih grupa iz sedam zemalja: Bugarske, Rumunjske, Poljske, Češke, Latvije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Proizvode malih proizvođača, obrtnika, OPG-ova iz Hrvatske i inozemstva izložilo je ukupno preko 350 izlagača. Ovogodišnje izdanje LAG Summer Festivala svečano je otvorio ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.
Na bogatom izložbenom prostoru LAG-a Međimurski doli i bregi bili su prezentirani ručni radovi Udruge Međimurske roke, domaći džemovi OPG-a Rajke Čekunec, suveniri Keramike Fajgl, domaći proizvodi KUD-a Strahoninec, rukotvorine Udruge za promicanje kreativnosti “Creative”, suveniri tvrtke EKO-PROTEKT, voćno vino Kupinko, proizvodi Udruge voćara, povrćara i povrtlara Sveti Martin na Muri, te tradicijski proizvodi Udruge žena „Breza“ Brezje.
U radnom dijelu programa festivala u hotelu „Ilirija“ održane su radionice za voditelje LAG-ova s temama “CLLD and international cooperation” (predavač Roman Haken, Europski gospodarski socijalni odbor), „Provedba Mjere 202 unutar IPARD programa – 2. godina provedbe” i “Izrada lokalne razvojne strategije LAG-ova za razdoblje 2014 – 2020” (predavač Ivan Ciprijan, Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj, EU i međunarodnu suradnju).
U zabavnom dijelu prvog dana festivala nastupila je klapa „Kampanel“, a drugog dana posjetitelje je zabavljala grupa „The Second hand band“.

« 1 od 2 »

Arhiva

Kategorije objava