Sudjelovali smo na 2. LAG Summer festivalu u Biogradu na Moru

Srijeda, 9. srpnja 2014. | Novosti iz LAG-a

U razdoblju od 04. do 06. srpnja LAG Međimurski doli i bregi je sa svojim članovima sudjelovao na 2. „LAG SUMMER FESTIVALU“, najvećem međunarodnom okupljanju LAG-ova u Hrvatskoj koji se održao u Biogradu na Moru. Cilj festivala je bio „spojiti zeleno i plavo“ i dati priliku članovima LAG-ova da izlože svoje proizvode i usluge pred 20.000 turista, u gradu koji je poznat kao turističko središte u srcu Jadrana.

Na 2. LAG Summer festivalu na preko 300 metara dugim štandovima sudjelovalo je ukupno 66 LAG-ova iz Hrvatske i 10 zemalja Europske unije, a domaćin i organizator manifestacije je bio LAG Laura.

Na bogatom izložbenom prostoru LAG-a Međimurski doli i bregi bili su prezentirani ručni radovi Udruge Međimurske roke, vrhunska međimurska vina Vinske kuće Dvanajščak-Kozol, bazgin sok tvrtke Anlete j.d.o.o., domaći džemovi OPG-a Rajke Čekunec, suveniri Keramike Fajgl, domaći proizvodi KUD-a Strahoninec, a prezentiran je i projekt Finoteka.com. LAG Međimurski doli i bregi na taj je način u Biogradu na Moru putem interakcije s turistima i drugim LAG-ovima predstavio zanimljivosti i turističke potencijale iz područja na kojem djeluje.

Predstavnice LAG-a Međimurski doli i bregi sudjelovale su na edukativnim radionicama za voditelje LAG-ova, a tijekom trajanja manifestacije u Gradskoj vijećnici se održala i prezentacija projekta Finoteka.com tvrtke HR-Koncept, člana LAG-a Međimurski doli i bregi. Cijela manifestacija je bila i humanitarnog karaktera jer su se putem prodaje majica LAG Summer festivala i tombole prikupljala sredstva za LAG Šumanovac iz Slavonije koji je nastradao u nedavnoj katastrofalnoj poplavi.

Arhiva

Kategorije objava