Sudjelovali smo na 1. Međunarodnom sajmu LAG-ova u Virovitici

Petak, 6. ožujka 2015. | Novosti iz LAG-a

Predstavnice LAG-a Međimurski doli i bregi prisustvovale su 1. Međunarodnom sajmu LAG-ova koji se održao u sklopu sajma Viroexpo u Virovitici od 27. do 28. veljače 2015. godine.

Voditeljica LAG-a Vedrana Horvat, te suradnice na projektu LAG-a Kristina Božak i Tatjana Horvat posjetile su sajam prvi dan održavanja kad je održana i radionica za LAG-ove. Nakon otvorenja sajma i obilaska sajamskog prostora te izložbenih prostora drugih LAG-ova, sudjelovale su na radionici koja je obuhvaćala slijedeća stručna predavanja:
– Priprema i provedba lokalnih razvojnih strategija LAG-ova putem Mjere LEADER te budućnost LAG-ova u razdoblju 2014-2020 (Vlatka Pavlinić, Ministarstvo poljoprivrede)
– Iskustva u pripremi i provedbi lokalnih razvojnih strategija u Sloveniji (Goran Šoster, LAS Prlekija)
– Predstavljanje rada Razvojne agencije VTA te suradnja s LAG-om i lokalnim dionicima (Tihana Harmund, Razvojna agencija VTA)
– HBOR: Mogućnosti financiranja EU projekata putem HBOR kreditnih linija
– Mjera 7: Projekti u pripremi sa područja LAG-a „Virovitički prsten“ (Tugomir Majdak, Upravni odjel za zajedničke politike i fondove EU VPŽ)
– Burza hrane: Brz i jeftin pristup domaćem i stranom tržištu proizvođačima sa ruralnog područja

Cilj 1. Međunarodnog sajma LAG-ova bio je okupiti domaće i inozemne LAG-ove sa svrhom razmjene iskustava u radu i provedbi LEADER mjere. Sajmu se odazvalo 20 LAG-ova s područja Hrvatske, Mađarske i Slovenije, s ukupnim brojem od 80 sudionika.

Arhiva

Kategorije objava