Radni sastanak estonskog i hrvatskih LAG-ova u Sv. Martinu na Muri

Srijeda, 19. srpnja 2017. | Novosti iz LAG-a

U ponedjeljak, 17. srpnja 2017., na prostoru Mlinarske kuće u Žabniku, u Općini Sv. Martin na Muri, održan je radni sastanak hrvatskih i estonskog LAG-a s ciljem razmjene znanja i dobrih praksi vezano uz provedbu lokalne razvojne strategije i korištenja sredstava iz programa ruralnog razvoja pojedinih zemalja. Na sastanku su sudjelovali predstavnici LAG-a Međimurski doli i bregi, LAG-a Prigorje Zagorje, LAG-a Zagorje-Sutla, Općine Sv. Martin na Muri, ali i LAG-a Borderlands Leader iz Republike Estonije, čija je predstavnica trenutno na proputovanju Europom čime skuplja znanja i iskustva LAG-ova iz drugih država.
Predstavnici su na sastanku zaključili da se hrvatski i estonski LAG-ovi u svom radu susreću sa sličnim izazovima i aktivnostima, te su postavljeni temelji za moguću međusobnu suradnju. U radnom dijelu održan je i sastanak predstavnika turističkih zajednica Općine Sv. Martin na Muri, Općine Nedelišće i Grada Pregrade, članova prisutnih LAG-ova, na kojem je dogovorena buduća suradnja.
Na inicijativu predstavnika estonskog LAG-a bilo je organizirano predstavljanje tradicionalnih načina pripreme hrane na otvorenom, pa su tako imali priliku kušati tradicionalnu hranu i vidjeti spremanje ribe na rašljama iznad vatre, kuhanje gulaša i pripremu kruha u tradicionalnoj krušnoj peći za čiju je organizaciju zaslužna Turistička zajednica Sv. Martin na Muri.

Arhiva

Kategorije objava