Radionica udruga mladih i za mlade u Crikvenici

Četvrtak, 13. travnja 2017. | Novosti iz LAG-a

Predstavnik LAG-a Međimurski doli i bregi sudjelovao je prošlog tjedna, od 4. do 7. travnja u hotelu Vila Ružica u Crikvenici na višednevnom educiranju i umrežavanju udruga mladih i za mlade kako bi razvili i pripremili projekte koji će se prijavljivati na nadolazeće natječaje iz europskih fondova usmjereni mladima u NEET statusu. Predstavnici 26 udruga iz cijele Hrvatske prisustvovali su događanju.

Kroz razvijanje projektnih ideja uz stručnu podršku facilitatora Igora Rogineka i Darka Ciglara iz ACT Grupe, sudionici su imali priliku dodatno se educirati o projektnom upravljanju, ali i proširiti svoju mrežu poznanstava te promišljati projektna partnerstva.

Kroz 4 dana intenzivnog rada razvile su se 4 konkretna projektna prijedloga, dogovorene su aktivnosti i potencijalni nositelji projekata koji će prijaviti projekte na nadolazeće natječaje iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Pored konkretnih rezultata proizašlih iz cjelokupnog procesa, vrijednim se pokazala prilika da se udruge različitih profila i iz različitih dijelova Hrvatske upoznaju te promišljaju o mogućim suradnjama.

Aktivnost je provedena u organizaciji Mreže mladih Hrvatske, a u sklopu projekta „Pronađena generacija: podrška kvalitetnom zapošljavanju mladih u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti“ financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Arhiva

Kategorije objava