Radionica i Skupština Hrvatske mreže za ruralni razvoj

Utorak, 26. rujna 2017. | Novosti iz LAG-a

Predsjednica LAG-a Međimurski doli i bregi članica novog sastava Upravnog odbora HMRR-a

Predsjednica LAG-a Međimurski doli i bregi Sanja Krištofić sudjelovala je 8. rujna 2017. na sjednici izborne Skupštine Hrvatske mreže za ruralni razvoj u Gornjim Crnogovcima kod Nove Gradiške, na Eko-etno seoskom imanju “Matin i Anin stan”. Članovi su odlučili kako će iduće dvije godine predsjednik HMRR-a biti Albert Varga (LAG Srijem), dok su ostali članovi Upravnog odbora Lidija Pavić-Rogošić (ODRAZ-Održivi razvoj zajednice), u trećem mandatu u UO, te po prvi put članovi UO Mihaela Lončar (LAG Podravina), Sanja Krištofić (LAG Međimurski doli i bregi) i Verica Mušić (LAG Šumanovci).

Održana radionica za LAG-ove

Uz sjednicu Skupštine, održana je radionica pod nazivom ”Budućnost pristupa LEADER/CLLD u Hrvatskoj”. Organizator ove radionice bila je Hrvatska mreža za ruralni razvoj u suradnji sa LAG-om Zapadna Slavonija, Ministarstvom poljoprivrede i Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Cilj radionice je bio zajednički raspraviti trenutno stanje i budućnost provedbe Mjere 19 LEADER / CLLD Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020.
Na radionici je sudjelovalo 46 sudionika, mahom predstavnika hrvatskih LAG-ova, a bilo je i predstavnika Ministarstva poljoprivrede, Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, ruralnih mreža i novinara.
Na radionici se raspravljalo o Provedbi Pravilnika za provedbu podmjere 19.2., 19.3 i 19.4. i o izmjenama Lokalnih razvojnih strategija LAG-ova, a glavna tema radionice je bila skora objava dugoočekivanog izmijenjenog Pravilnika o provedbi podmjera Mjere LEADER / CLLD, nakon koje će LAG-ovi konačno moći započeti s provedbom svojih lokalnih razvojnih strategija i financiranjem projekata važnih za svoja ruralna područja.
Zaključno, dogovoreno je kako će se održati još radionica za LAG-ove do kraja ove i početkom iduće godine, a naglasak će biti na provedbi lokalnih razvojnih strategija, projektima suradnje i konačno, idućem programskom razdoblju.

Arhiva

Kategorije objava