Radionica LEADER mreže u Zadru

Petak, 5. prosinca 2014. | Novosti iz LAG-a

LEADER mreža Hrvatske je organizirala petu u nizu stručnu radionicu u partnerstvu s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva i Ministarstvom poljoprivrede temeljem „Sporazuma o Razvojnoj suradnji kroz programske podrške za umreženo i učinkovito djelovanje lokalnih akcijskih grupa“. Radionica „Strateško programiranje Lokalnih razvojnih strategija (LRS) u okviru priprema i provedbe Mjere 19 PRR RH 2014-2020“ je bila namijenjena LAG-ovima koji su korisnici mjere 202 IPARD programa te se pripremaju za provedbu LEADER mjere Programa ruralnog razvoja 2014-2020. Radionica se održavala od srijede 19. studenog do petka 21. studenog u IMPACT centru u Zadru, a ispred LAG-a Međimurski doli i bregi sudjelovale su predsjednica Sanja Krištofić i voditeljica Vedrana Horvat.
U tri dana radionice sudionici su prisustvovali slijedećim interaktivnim predavanjima koje su održali Bojana Markotić Krstinić (LMH), doc.dr.sc.Snježana Tolić (Poljoprivredni fakulteta Osijek) i Ivan Ciprijan (Ministarstvo poljoprivrede): „Predstavljanje istraživanja LMH i Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku o procjeni učinka Mjere 202 na ruralni razvoj RH i provedbu IPARD programa“, „Priprema za provedbu Programa ruralnog razvoja 2014-2020, Mjera 19 s naglaskom na 19.1 i korelacija s drugim mjerama za civilni sektor“, „Predstavljanje svih mjera iz Programa RR 2014-2020 koje mogu koristiti LAG-ovi s metodologijom aplikacije“, „Mjera 19 s naglaskom na podmjeru 19.1 – smjernice provedbe i prihvatljivi troškovi, očekivano vrijeme objave natječaja te pripremne aktivnosti odobrenih i neodobrenih LAG-ova“, „Integriranje LAG-ova“, „Metodologija pripreme i izrade LR/CLLD strategije“, „LAG-ovi – nositelji integralnog upravljanja područjem i uvođenja novih tehnologija“, „ProgressLAG – predstavljanje „software“- skog sučelja specijaliziranog za praćenje provedbe LR/CLLD strategija i rada LAG-ova u razdoblju 2014-2020“. Drugog dana radionice organiziran je terenski obilazak razvojnih dionika i projekata LAG-a Laura u sklopu kojeg su sudionici obišli punionicu za električna vozila u Biogradu na Moru te Zadrugu MASVIN u Polači.

Zadar (14) Zadar (13) Zadar (12) Zadar (11) Zadar (10) Zadar (9) Zadar (8) Zadar (7)  Zadar (5) Zadar (4)  Zadar (2) Zadar (1)Zadar (3)

Arhiva

Kategorije objava