Prošireno područje LAG-a Međimurski doli i bregi

Utorak, 5. srpnja 2016. | Novosti iz LAG-a

LAG Međimurski doli i bregi je u srijedu, 29. lipnja 2016. godine u Domu mladeži u Lopatincu održao 8. sjednicu Skupštine LAG-a.
Predsjednica LAG-a Sanja Krištofić je uvodno pozdravila prisutne te otvorila sjednicu Skupštine koja je bila vrlo bitna zbog proširenja područja LAG-a i usvajanje Lokalne razvojne strategije LAG-a Međimurski doli i bregi 2014.-2020.
Članovi Skupštine su jednoglasno prihvatili prijedlog proširenja područja LAG-a što znači da će se dosadašnjih 10 JLS pridružiti općine Belica, Domašinec, Mala Subotica i Pribislavec.
LAG tako po svom drugom proširenju broji ukupno 14 jedinica lokalne samouprave zapadnog i središnjeg dijela Međimurske županije čime je postao jedan od većih hrvatskih LAG-ova.
Skupština je donijela i Odluku o usvajanju ažurirane Lokalne razvojne strategije LAG-a Međimurski doli i bregi 2014.-2020. koja se prijavljuje na natječaj za provedbu Podmjere 19.2., 19.3. i 19.4. Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. Predsjednica je tom prilikom obrazložila da je Lokalna razvojna strategija LAG-a temeljni dokument za razvoj područja LAG-a u narednih 7 godina.
Usvojenom strategijom će se osigurati preduvjeti za financiranje brojnih manjih projekata javnog, gospodarskog i civilnog sektora s područja LAG-a, a sve s ciljem jačanja gospodarstva i javnih usluga te poticanja održivog ruralnog razvoja.

Arhiva

Kategorije objava