Projekt Horvatova kovačnica dobitnik nagrade Suncokret ruralnog turizma

Četvrtak, 22. prosinca 2016. | Novosti iz LAG-a

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” dodijelila je 19. prosinca 2016. godine u Zagrebu godišnje nagrade Suncokret ruralnog turizma, kojima je cilj nagraditi i promovirati hrvatske ruralne predjele i njihove turističke potencijale.
Među nagrađenima je i projekt Tematski park starih zanata Horvatova kovačnica iz Gornjeg Hrašćana čiji je nositelj TZO Nedelišće, a prijavu za nagradu za svojeg člana je podnio LAG Međimurski doli i bregi.
Dodjela nagrade rezultat je akcije ocjenjivanja najboljih programa i projekata u ruralnom turizmu. Suncokretom ruralnog turizma promoviraju se tradicijski sadržaji, povezuju se najznačajniji projekti, proizvođači, događaji i zanimljivosti, te se uz očuvanje izvornosti stvaraju novi proizvodi ruralnog turizma.
Ideja vodilja u realizaciji projekta je zaštita i očuvanje hrvatske izvornosti te poticanje razvoja turizma u ruralnim područjima Hrvatske. U tom smislu proizvodi i usluge ruralnog turizma predstavljaju turističku ponudu koja će zasigurno obogatiti hrvatsko turističko tržište te razvijati regionalne turističke destinacije. U projekt su uključeni poduzetnici, obrtnici, OPG-i, zadruge, udruge iz cijele Hrvatske kao i jedinice područne i lokalne samouprave.
Najboljima su uručene zlatne, srebrne, brončane plakete te posebna priznanja u sedam kategorija: Turistička seljačka gospodarstva, Poduzetnici u ruralnom turizmu, Ruralno-turistički projekti, Ruralno-turističke manifestacije, Tradicijska ruralna gastronomija, Vinski turizam i Hrvatski otočni proizvod.
U kategoriji ruralno turističkih projekata posebno priznanje za revitalizaciju starih zanata i turističku interpretaciju osvojio je projekt Tematski park starih zanata Horvatova kovačnica iz Gornjeg Hrašćana, čiji je nositelj Turistička zajednica općine Nedelišće. Nagradu su preuzeli Ivanka Novak, zamjenica načelnika Općine Nedelišće te kovač Ivan Horvat, koji još uvijek aktivno prezentirati kovačnicu brojnim znatiželjnim posjetiteljima.
LAG Međimurski doli i bregi sudjelovao je u prijavi ovog projekta na natječaj ispunjavanjem prijavnog obrasca, odabirom fotodokumentacije i opisivanjem projekta. Uz ovaj, LAG je na natječaj prijavio još desetak projekata, OPG-ova, vinskih kuća, manifestacija i ugostiteljsko-smještajnih objekata s područja LAG-a.

Arhiva

Kategorije objava