Program potpore pčelarima za saniranje šteta uzrokovanih pomorom pčelinjih zajednica

Srijeda, 2. kolovoza 2023. | Novosti iz ruralnog razvoja

Na sjednici Vlade Republike Hrvatske, održanoj 27. srpnja 2023. godine, usvojen je Program potpore pčelarima za saniranje šteta uzrokovanih pomorom pčelinjih zajednica ukupno vrijedan 150.000,00 eura.

Potpora se dodjeljuje za štete nastale pomorom pčelinjih zajednica u stacionarnim ili selećim pčelinjacima dopremljenim na područje na kojem se dogodio pomor pčela u skladu s Pravilnikom o držanju pčela i katastru pčelinje paše, a namijenjena je pčelarima koji su upisani i ažurirani u Evidenciju pčelara i pčelinjaka i kod kojih je temeljem službenih izvješća dostavljenih od strane Državnog inspektorata Republike Hrvatske, potvrđen pomor pčelinjih zajednica tijekom proljetnih mjeseci 2023., a zaključno s 1. srpnjem 2023. godine.               

Provedbom Programa izravno će se utjecati na saniranje ekonomskih posljedica zbog izgubljene dobiti uslijed prestanka proizvodnje uzrokovane pomorom pčela na pčelinjacima te daljnji ostanak u sektoru pčelarstva i proizvodnji pčelinjih proizvoda.

Program potpore pčelarima za saniranje šteta uzrokovanih pomorom pčelinjih zajednica u 2023. godini

Pravilnik o provedbi Programa potpore pčelarima za saniranje šteta uzrokovanih pomorom pčelinjih zajednica u 2023. godini (NN 93/2023)

Podnošenje zahtjeva za potporu iz Programa potpore pčelarima za saniranje šteta uzrokovanih pomorom pčelinjih zajednica otvoreno do 26. kolovoza 2023. godine

Obrazac Zahtjeva za potporu pčelarima za saniranje šteta uzrokovanih pomorom pčelinjih zajednica u 2023. godini

Izvor: APPRRR

Istaknuta slika: Matija Kovačić-Pčele – najvrijedniji radnici

Arhiva

Kategorije objava