Prezentacija Mjere 7 Programa ruralnog razvoja i Doručak s hrvatskih farmi

Ponedjeljak, 6. ožujka 2017. | Novosti iz LAG-a

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i APPRRR-a su 03. ožujka 2017. godine u Multimedijalnoj dvorani TIC-a u Čakovcu održali prezentaciju o Natječaju za provedbu tipa operacije 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” u okviru mjere 7 “Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima” unutar Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Sredstva javne potpore iznose ukupno 50.000.000 EUR u kunskoj protuvrijednosti. Ovo je prvi natječaj ovakvog tipa u Programu ruralnog razvoja RH, a prijave se mogu podnositi od 18. travnja do 18. svibnja 2017. godine.

Djelatnici Uprave za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj, EU i međunarodnu suradnju iz Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u sklopu prezentacije predstavili su mogućnosti ulaganja u okviru Mjere 7 potencijalnim prihvatljivim korisnicima, jedinicama lokalne samouprave te lokalnim akcijskim grupama (LAG-ovima). Nakon održane prezentacije prisutni su imali mogućnosti postavljati pitanja, te je provedena rasprava o konkretnim pitanjima.

Prezentaciji je prethodila manifestacija „Doručak s hrvatskih farmi“ u organizaciji Ministarstava poljoprivrede i Hrvatske poljoprivredne agencije, održana u Hotelu Park u Čakovcu, a na kojoj su prisustvovali i predstavnici LAG-a Međimurski doli i bregi.

Doručak je otvorio ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, a otvaranju su prisustvovali ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać i župan Međimurske županije Matija Posavec. Na Doručku s hrvatskih farmi posluženi su tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi, mlijeko i mliječni proizvodi, meso, jaja, med i kruh s oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Jaja hrvatskih farmi i Kruh hrvatskih polja, te proizvodi specifični za Međimursku županiju. Cilj Doručka s hrvatskih farmi je poticanje zdravih navika, konzumacija domaćih proizvoda i ukazivanje na važnost doručka, skrenuti pozornost javnosti na svježinu, kvalitetu, dostupnost proizvoda s hrvatskih farmi. Svoju su ponudu na Doručku predstavili i članovi LAG-a Međimurski doli i bregi: OPG Radenko Hažić, OPG Željko Trupković i Uljara Poljoposavec d.o.o.

Arhiva

Kategorije objava