Prezentacija IAKS mjera u Murskom Središću

Petak, 24. veljače 2017. | Novosti iz LAG-a

U suradnji s LAG-om Međimurski doli i bregi, predstavnici Ministarstva poljoprivrede (Uprava za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj, EU i međunarodnu suradnju) održali su 21. veljače 2017. predavanje u sklopu informativne kampanje o IAKS mjerama ruralnog razvoja za Međimursku županiju. Budući da se za prijavu, administrativnu kontrolu i praćenje koristi IAKS (Informacijski administrativni kontrolni sustav ), ove su mjere poznate kao IAKS mjere. Predavanje je održano u Murskom Središću, u suradnji s Gradom, s ciljem informiranja i podizanja svijesti poljoprivrednika o negativnim utjecajima poljoprivrede na prirodne resurse i bioraznolikost.
Prisutnim poljoprivrednicima ukratko su predstavljene 3 IAKS mjere: M10 (Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene), M11 (Ekološki uzgoj), M13 (Plaćanje područjima s prirodnim i ostalim posebnim ograničenjima) te je najavljena M14 (Dobrobit životinja) koja će od slijedeće godine biti uvrštena u Program ruralnog razvoja.
Na kraju predavanja krenula je rasprava u sklopu koje su postavljena brojna pitanja od strane prisutnih poljoprivrednika.

Ovdje možete preuzeti prezentaciju s održanog predavanja: IAKS MJERE infokampanja 2017

Arhiva

Kategorije objava