Predavanje za pokretanje OPG-a u sklopu Otvorenih vrata LAG-a

Utorak, 31. svibnja 2016. | Novosti iz LAG-a

Lokalna akcijska grupa Međimurski doli i bregi je u suradnji sa udrugom Zora i Savjetodavnom službom, u utorak, 24. svibnja 2016. godine održala predavanje „Kako pokrenuti OPG i ostvariti poljoprivredne poticaje“.

Temeljem istraživanja koje je provedeno na području Međimurske županije u sklopu projekta „Moje mjesto u zajednici“ ispostavilo se da je prioritetna potreba poticanje zaposlenosti i gospodarstva. Stoga smo organizirali predavanje u sklopu kojeg su predstavnice Savjetodavne službe Ljiljana Kocen, dipl. ing. agr. i Natalija Peter-Hunjadi, dipl. ing. agr. prisutnima predstavile osnovne informacije vezane za otvaranje OPG-a i mogućnosti ostvarivanja izravnih potpora kao i obveze OPG-a koje pritom moraju ispuniti. Prisutnima su bile predstavljene i mjere Ruralnog razvoja kroz koje se mogu povući bespovratna sredstva, a koja su namijenjena mladim poljoprivrednicima, razvoju poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja. Na samom kraju radionice prisutni su postavljali pitanja kako bi dobili dodatne informacije i riješili nedoumice koje su do sada imali po pitanju otvaranja vlastitog OPG-a.

LAG Međimurski doli i bregi je ovo predavanje organizirao u sklopu manifestacije „Dani otvorenih vrata udruga“ tijekom kojih su se svi zainteresirani od 23. do 25. svibnja u uredu LAG-a u Nedelišću mogli upoznati s radom LAG-a, informirati se o članstvu u LAG-u te saznati korisne informacije vezano uz Program ruralnog razvoja 2014.-2020. i druge izvore financiranja razvojnih projekata.

Arhiva

Kategorije objava