Pozivamo Vas na radionicu LAG-a u sklopu sajma MESAP Jesen

Ponedjeljak, 14. studenoga 2016. | Novosti iz LAG-a

Pozivamo Vas na radionicu „Poticanje razvoja ruralne sredine – kroz razvoj infrastrukture i poljoprivrednih gospodarstava“ koja će se održati u subotu 19. studenog 2016. u terminu 14:00 – 15:30 u konferencijskoj dvorani MESAP-a u Nedelišću, a u sklopu sajma MESAP Jesen.

O radionici:

LAG Međimurski doli i bregi organizira još jednu u nizu radionica s ciljem informiranja i jačanja kapaciteta za ruralni razvoj i to konkretno kroz razvoj infrastrukture potrebne za dizanje kvalitete života stanovnika ruralnog područja te kroz jačanje poljoprivrednih gospodarstava.

Teme radionice:

1) Mjera 7 Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. (REDEA)
Predstavnica Odjela za ruralni razvoj Regionalne razvojne agencije Međimurja će zainteresiranim sudionicima predstaviti aktualnu Mjeru 7 Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. čiji je cilj osiguranje kvalitetne komunalne i društvene infrastrukture ruralnih područja. Prihvatljivi korisnici, troškovi i visine potpora bit će predstavljeni kroz mjeru koja potiče ulaganja u sve vrste male infrastrukture, ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije te ulaganja u lokalne temeljne usluge za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.

2) Koraci do pokretanja OPG-ova i dopunske djelatnosti (Savjetodavna služba)
S ciljem poticanja razvoja poljoprivrede, u sklopu radionice će predstavnice Savjetodavne službe prezentirati korake u procesu pokretanja OPG-a, konkretno vezano uz zakonsku regulativu, upis u upisnik PG-ova, obaveze koje je pritom potrebno ispuniti te preradu poljoprivrednih proizvoda.
Također će sudionici biti upoznati sa vrstama dopunskih djelatnosti na poljoprivrednom gospodarstvu, vezanom zakonskom regulativom, općim uvjetima potrebnim za obavljanje dopunskih djelatnosti te potrebnom dokumentacijom za upis u Upisnik dopunskih djelatnosti.

O sajmu:

Tradicionalna sajamska priredba MESAP JESEN održat će se od 19. do 20. 11. 2016. godine u Nedelišću, a jubilarno 10. izdanje predstavit će gospodarstvenike, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i udruge iz nekoliko gospodarskih grana: poljoprivrede (poljomehanizacija, oprema za farme, sjemenska roba, stočna hrana, oprema za voćarstvo i vinogradarstvo, sistemi za navodnjavanje, sadnice…), ekologije i zdrave prehrane, obnovljivih izvora energije te komunalne opreme i hortikulturnog uređenja. Na sajmu će se predstaviti i brojni članovi LAG-a sa svojim proizvodima. Ulaz je besplatan.

Arhiva

Kategorije objava