Pozivamo udruge s područja našeg LAG-a na edukativnu prezentaciju novih zakona za neprofitne organizacije

Četvrtak, 26. lipnja 2014. | Novosti iz LAG-a

LAG Međimurski doli i bregi organizira Prezentaciju novog normativnog i regulatornog okvira za rad udruga i neprofitnih organizacija na koje poziva predstavnike svih udruga s područja LAG-a Međimurski doli i bregi (općine Gornji Mihaljevec, Nedelišće, Selnica, Strahoninec, Sv. Juraj na Bregu, Sv. Martin na Muri, Šenkovec i Štrigova).

Prezentacija će se održati na dvije lokacije:

– 02. srpnja 2014. godine u Nedelišću (konferencijska dvorana MESAP-a) u 16 sati

– 09. srpnja 2014. godine u Lopatincu (Dom mladeži – iza pošte) u 16 sati

Predviđeno trajanje je maksimalno do 21 sat. Prezentaciju će održati educirani treneri iz Autonomnog centra – ACT Čakovec.

Prezentacija će sudionicima dati uvid u novi normativni i regulatorni okvir neophodan za rad i djelovanje udruga, točnije bit će upoznati s usvojenim novim Zakonom o udrugama koji stupa na snagu 01. listopada 2014. Što novi Zakon o udrugama donosi i koje izmjene/dopune će biti potrebno napraviti, samo su neka od pitanja kojima ćemo se baviti na prezentaciji.

Osim Zakona o udrugama, bit će predstavljen i Prijedlog zakona o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija, koji je prihvaćen u ožujku ove godine. Prijedlogom zakona se uređuje okvir financijskog poslovanja i elementi računovodstvenog sustava neprofitnih organizacija.

Molimo da svoj dolazak potvrdite najkasnije do 01. srpnja za Nedelišće i do 08. srpnja za Lopatinec na [email protected] ili na broj 098/932 3599.

Prezentacija je sufinancirana sredstvima pretpristupnog EU programa IPARD kroz mjeru LEADER.

Arhiva

Kategorije objava