Poziv za volontere u istraživanju projekta Moje mjesto u zajednici

Četvrtak, 5. studenoga 2015. | Novosti iz LAG-a

U sklopu projekta “Moje mjesto u zajednici” Udruga Zora će tijekom studenog i prve polovice prosinca 2015. provoditi istoimeno istraživanje u Međimurskoj županiji, a kojim želimo ispitati potrebe i probleme građana/ki vezano uz društvenu nejednakost, socijalnu pravdu i razvoj zajednice. Na glavnim prepoznatim potrebama tijekom 2016. organizirati ćemo aktivnosti u koje ćemo uključivati građane, osnaživati ih i zajedno zagovarati za prioritetne potrebe.

Ovim istraživanjem i aktivnostima želimo doprinijeti stvaranju aktivne lokalne zajednice utemeljene na društvenoj jednakosti, socijalnoj pravdi i dobrom upravljanju, u kojoj svaki građanin, a posebice socijalno isključeni građani i oni u riziku od siromaštva mogu i znaju kako ostvariti svoja socijalna i ljudska prava.

logo

U tu svrhu, pozivamo sve zainteresirane volontere/ke koji borave na području Međimurske županije i žele sudjelovati kao provoditelji/ce istraživanja u terenskom anketiranju kroz razgovor s lokalnim stanovništvom bez kojeg je nemoguće daljne istraživanje – da se odazovu ovom pozivu.

Tražimo: 20 volontera/ki

Zaduženja volontera: Provedba najmanje 10, a najviše 20 upitnika u roku od mjesec dana, počevši od 11.11.2015. te dostava ispunjenih upitnika. Predviđeno vrijeme za ispunu jednog upitnika je 35 minuta.

Početna edukacija za provedbu anketiranja biti će održana 10.11.2015. u dva termina – 10-12h i 17h i 19h (odabirete jedan koji vam više odgovara) u dvorani za sastanke udruge Zora na adresi Aleksandra Schulteissa 19, Čakovec (“barake” kod Pilke i Stare vage). Sa volonterima ćemo dogovoriti koja su mjesta iz Međimurske županije iz kojih trebaju biti njihovi ispitanici, te ćemo nastojati da to bude u radijusu od 5 kilometara od njihovog doma (osim ako to volonteri drugačije ne žele). Sudjelovanje na edukacije prije samog anketiranja je obavezno. Podrška će volonterima biti osigurana od koordinatora volontera, tjedno zajedno prolazimo vaša iskustva kroz proces anketiranja.

Potrebno znanje: Prethodno iskustvo nije potrebno pošto volonteri prolaze besplatnu edukaciju koja uključuje stjecanje svog potrebnog znanja u vezi provođenja anketa. Od volontera se očekuje odgovornost, otvorenost, komunikativnost, dobra volja i pridržavanje rokova. Volonteri trebaju biti stariji od 16 godina.

Što vam možemo ponuditi? Osim edukacije i mogućnosti da sudjelujete u projektu i istraživanju koji je iznimno bitan za sve stanovnike Međimurske županije, pokrivamo troškove puta i hrane. Volonterske sate vam upisujemo u volontersku knjižicu, a ukoliko je ne posjedujete mi ćemo vam je izdati. Za sve volontere koji će se iznimno iskazati i dostaviti nam 20 upitnika, izdati ćemo i Potvrdu o kompetencijama stečenim kroz volontiranje. Omogućavamo vam i vrijedno neformalno radno iskustvo kroz uključenje u aktivnosti projekta u poticajnoj atmosferi.

Prijaviti se možete do 9.11.2015 putem on-line prijavnice OVDJE ili na www.udrugazora.hr

Volontiranjem obogaćuješ samoga sebe i pomažeš ljudima oko sebe stoga budi volonter, učini pravu stvar, educiraj se, sudjeluj i nađi svoje mjesto u zajednici.

Projekt “Moje mjesto u zajednici” provodi Udruga Zora u partnerstvu s udrugama K-Zona i Centrom za održivi razvoj, a podržan je od Fondova Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške. Lokalni suradnici udruge Zora su Međimurska udruga za ranu intervenciju MURID i LAG Međimurski doli i bregi.

Arhiva

Kategorije objava