„Potpora za sudjelovanje poljoprivrednika u sustavima kvalitete“

Ponedjeljak, 3. rujna 2018. | Otvoreni natječaji

Agencija za plaćanja u poljoprivredi ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je da je od 20. kolovoza 2018. godine za sve zainteresirane korisnike moguća prijava Zahtjeva za potporu za provedbu operacije 3.1.1. „Potpora za sudjelovanje poljoprivrednika u sustavima kvalitete“.

Prihvatljivi korisnici su aktivni poljoprivrednici upisani u Upisnik poljoprivrednika koji po prvi put ulaze ili najdulje 5 godina sudjeluju u sustavu kvalitete za zaštićene oznake izvornosti i zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla, sustavu za zajamčeno tradicionalne specijalitete te sustavu neobveznih izraza kvalitete u skladu s EU i nacionalnom zakonodavstvu ili nacionalnom sustavu kvalitete ili  sustavu ekološke poljoprivredne proizvodnje uz ispunjavanje uvjeta da nisu korisnici Mjere 11 – Ekološki uzgoj iz Programa, osim kategorije ekoloških prerađivača i pčelara koji mogu biti korisnici Mjere 11 – Ekološki uzgoj iz Programa.

Prihvatljivi korisnici su: troškovi sudjelovanja u sustavu kvalitete te troškovi stručne kontrole i certifikacije ovlaštenog kontrolnog tijela.

Maksimalni iznos potpore je do 15.000 eura te se ista odobrava na razdoblje do pet godina.

Intenzitet javne potpore iznosi 100 % od ukupnih prihvatljivih troškova, dok je ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore 35.000.000,00 kn.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

Arhiva

Kategorije objava