Posjetite novi suvremeni Centar za posjetitelje Med dvemi vodami

Ponedjeljak, 24. kolovoza 2020. | Novosti iz LAG-a

U Križovcu je sredinom lipnja 2020. godine otvoren suvremeni Centar za posjetitelje Med dvemi vodami!

U prizemlju Centra dvije su moderno opremljene galerije sa stalnim interpretacijskim postavom međimurske prirodne baštine, suvenirnicom te ulaznim info pultom. U okolišu Centra nalazi se brvnara Moj hrast Adam te dječje igralište Rječica.

Što je mrtvica, ima li i Međimurje svog bakalara, zašto je bitno očuvati bregunice, tko su laporaši, o čemu pripovijeda legenda o dravskom vodenjaku, tko su fljojsari, koja ptica tropskog izgleda leti Međimurjem, zašto su kockavica i crnkasta sasa ugrožene vrste, tek su dio zanimljivosti koje izazivaju interes lokalnog stanovništva, ali vjerujemo i svakog gosta našeg kraja. Stoga na karti kontinentalnog turizma sjevera Hrvatske Centar Med dvemi vodami postaje nezaobilazna točka posjetiteljima svih generacija.

Pozivamo Vas sve da posjetite ovu novu atraktivnu lokaciju na karti Međimurja te da upoznate zanimljivosti naše međimurske prirode.

Centar za posjetitelje Med dvemi vodami otvoren je u utorak, srijedu i četvrtak od 8 do 15 sati te u petak, subotu i nedjelju od 10 do 17 sati.

Više informacija možete saznati na https://www.medjimurska-priroda.info/med-dvemi-vodami/ ili na Facebook stranici Med dvemi vodami – Centar za posjetitelje Križovec i Instagram profilu med_dvemi_vodami

Search

Arhiva

Kategorije objava