Posjet francuske studentice LAG-u Međimurski doli i bregi

Četvrtak, 4. srpnja 2019. | Novosti iz LAG-a

Predstavnici LAG-a Međimurski doli i bregi su od 01. do 03. srpnja 2019. godine ugostili studenticu Loessu Loiseau sa Visokog učilišta Bordeaux Science Agro iz Francuske. Studentica diplomskog smjera Ekonomija i geopolitika poljoprivrede boravi u Hrvatskoj na studentskoj razmjeni u sklopu programa Erasmus+, a mentorica joj je dr.sc. Sandra Kantar, profesorica na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima.

Loessa se u sklopu svog boravka u Međimurju upoznala s radom LAG-a Međimurski doli i bregi, te sa aktivnostima i projektima koje LAG provodi u sklopu programa LEADER, ali i drugih EU fondova. Sudjelovala je i na sastanku LAG-a Međimurski doli i bregi sa rumunjskim LAG-om Lunca Muresului de Jos na kojem je dogovorena buduća suradnja na zajedničkom projektu, a posjetila je i Centar dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu gdje je naučila o osnovana biodinamičke poljoprivredne proizvodnje.

Na temelju intervjua koji je provela s predstavnicima LAG-a te na temelju viđenog i naučenog, studentica će, kao konačan rezultat studentske razmjene, napraviti analizu i usporedbu LAG-ova u Hrvatskoj i Francuskoj.

Arhiva

Kategorije objava