POP-UP ruralni hubovi održani u Nedelišću i Vučetincu

Petak, 27. rujna 2019. | Novosti iz LAG-a

LAG Međimurski doli i bregi je u suradnji s Općinom Nedelišće i Općinom Sveti Juraj na Bregu organizirao ruralni hub za nositelje razvojnih ideja i inicijativa u sklopu projekta POP-UP ruralno društveno – inovativni hubovi. Trodnevni mobilni hub održan je od 23. do

24. rujna 2019. u konferencijskoj dvorani Mesapa u Nedelišću i 26. rujna 2019. u Društvenom domu u Vučetincu. Tijekom tri radna dana timovi studenata i stručnjaka pomagali su zainteresiranim nositeljima razvojnih inicijativa i projekata iz lokalne zajednice u pokretanju ili razvoju poduzetničkih ideja.

Prijavom svoje ideje/inicijative/poduzetničkog pothvata prijavljeni su dobili znanje, iskustvo, podršku u razvoju. Prijavitelji su bili predstavnici turističkih zajednica, poduzetnici i predstavnici udruga koji će svoje poduzetničke ideje pretvoriti u stvarnost i doprinijeti razvoju lokalne zajednice i društva općenito. Neke od ideja/inicijativa bile su jačanje turističke ponude, kuća za odmor na selu te razvoj kulturno umjetničkih udruga.

Projekt POP-UP Ruralni društveno-inovativno hubovi LAG Međimurski doli i bregi provodi zajedno s ACT Grupom iz Čakovca, Veleučilištem VERN iz Zagreba, Visokim gospodarskim učilištem iz Križevaca, Fakultetom organizacije i informatike iz Varaždina te LAG-om Škoji, a financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.194.848,94 kn.

Arhiva

Kategorije objava