Pokrenuta koordinacija LAG-ova sjeverozapadne RH

Ponedjeljak, 15. veljače 2016. | Novosti iz LAG-a

Na inicijativu Hrvatske mreže za ruralni razvoj pokrenute su regionalne koordinacije LAG-ova koje će djelovati s ciljem unapređenja suradnje susjednih LAG-ova, poticanja razmjene iskustva te pružanja međusobne pomoći i savjeta oko izrade dokumenta Lokalne razvojne strategije.
Dana 08. veljače 2016. godine LAG Izvor je organizirao radni sastanak svih LAG-ova sjeverozapadne Hrvatske s temom dogovora oko zajedničkih projekta koji se mogu financirati putem mjere 19.3. „Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a„ Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje od 2014. – 2020. godine te razmjene iskustva u izradi Lokalne razvojne strategije.
Osim predstavnica LAG-a Međimurski doli i bregi, sastanku su prisustvovali predstavnici LAG-a Podravina, LAG-a Prizag, LAG-a Mura Drava, LAG-a Sjeverozapad te LAG-a Izvor.
Nakon prijedloga i dogovora oko potencijalnih tema budućih projekata suradnje svi sudionici raspravljali su o problemima i izazovima koje predstavlja izrada Lokalne razvojne strategije. Svi sudionici su se složili kako je međusobna pomoć i suradnja LAG-ova potrebna kako bi što bolje prosperirali u budućnosti.
Kao koordinator LAG-ova Sjeverozapadne Hrvatske kod HMRR-a predložen je i jednoglasno izabran voditelj LAG-a Izvor Matija Zamljačanec koji će predstavljati ideje i probleme spomenutih LAG-ova u Ministarstvu, Agenciji i ostalim nadležnim institucijama.

20160208_112703

Arhiva

Kategorije objava